Handbollsprofil död: "En mastermind"

Handbollsprofilen Anders Nissen, ordförande i Svenska Handbollslandslaget AB, är död. Han blev 64 år gammal.
–Vi som finns kvar nu har ett ansvar att jobba vidare i Anders anda, säger tidigare storspelaren Stefan Lövgren till <a href="https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/rgo1j8/handbollsledaren-anders-nissen-ar-dod">Aftonbladet</a>.

Anders Nissen. Arkivbild.

Anders Nissen. Arkivbild.

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Handboll2021-05-31 08:29

Anders Nissen var ordförande i Svenska Handbollslandslaget AB, som har hand om handbollsförbundets kommersiella intressen. Förre storspelaren Stefan Lövgren menar att Nissen var en viktig kraft som var väldigt betydelsefull för svensk handboll.

– Anders har betytt väldigt mycket för svensk handboll. Han var en stor idrottsledare med ett fantastiskt brett handbollsintresse – ungdomar, herrar, damer, division två, landslagen, utlandsproffs... det spelade ingen roll, säger Lövgren, som är vd för Svenska Handbollslandslaget AB, till Aftonbladet.

Nissen har spelat en viktig roll i samband med stora mästerskap på svensk mark.

– Anders har med sin kreativitet och sitt entreprenörskap varit en mastermind bakom våra mästerskap: herr-VM 2011, dam-EM 2016 och herr-EM 2020. Det skulle han varit vid herr-VM 2023 också men nu blir det inte så..., säger Lövgren.

Anders Nissen var även vd för hotellfastighetsbolaget Pandox. Bolaget meddelade tidigare i maj att Nissen genomgick behandling för covid-19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!