Bodens sköna kvalseger: "Nu ska det bli fest"

En halvleks suveränt försvarsspel och en strålande målvakt visade vägen mot division 1 för Bodens BK. Bolton besegrades i första kvalmatchen med 23-19 (9-4).

Handboll2017-04-23 21:37

Det var inte svårt att hitta matchens lirare. Han stod i målet.

Har Jonatan Widgren gjort en bättre match?

– Det kanske har hänt men det fungerade bra. Vi har haft ett starkt försvarsspel hela säsongen. Och med storpubliken i ryggen tänder man förstås till lite extra. Men en bortapublik kan också få en att tagga till, säger Widgren.

Det lär behövas för BBK-målvakten kommer att spela en nyckelroll i returen på bortaplan på lördag.

Halvtidssiffrorna talar sitt tydliga språk. BBK avgjorde matchen när 4-4 förvandlades till 9-4. Då stängde Boden bakåt. Bolton gjorde inte ett enda mål på 20 minuter. Det var en BBK-mur utan sprickor och längst bak fick Jonatan Widgren storpubliken 623 åskådare att jubla, inte minst då han limmade några hårda skott.

Hans räddningar skapade frustration hos gästerna, som visserligen kom in i matchen i andra halvlek men som aldrig var nära.

– Nu ska det bli fest på lördag. För då ska vi vinna även andra matchen, lovar försvarsresen Axel Magnusson.

Magnusson gjorde som vanligt jobbet bakåt, men blev dessutom bäste målskytt med fyra fullträffar.

– Jo, det kändes extra bra i dag. Det är ju i första hand försvarsspelet som gäller för mig, men nu fick jag även utdelning framåt, säger han.

Kan det bli bättre än så här? Nej, knappast försvarsmässigt. Men framåt har BBK en del att jobba på.

Men Boden har nu två chanser. Först en på lördag och dessutom en eventuellt tredje och avgörande match på söndag. Under alla förhållanden har handbollen knappast varit hetare i Boden än just nu.

BBK:s mål: Axel Magnusson 4, Oscar Karlsson 3, Albin Lindberg 3, Mattias Karlsson 3, Samuel Sandsten 2, Albin Nilsson 2, Carl Fägerman 2, Marduch Tadaros 2, Joel Törnblom Johansson 1 och Alexander Anglöw 1.