Det har gått snabbt sedan Sara Eriksson Dikanda, 43, fick frågan om hon ville bli ny förbundskapten för damerna. Hon jobbar som polis i Göteborg och det krävdes lite pusslande för att få ihop schemat. Hon är redan igång med nya jobbet och redan i helgen åker Eriksson Dikanda på en tävling i Paris (där Elin Nilsson är enda landslagstjej som deltar).
Förbundskaptensjobbet har hon på deltid och hon har fått tjänstledigt från polisen.
– Totalt blir det 110 procent som jag jobbar. Det är lite optimistiskt. Jag tänkte att jag klarar det, säger Sara Eriksson Dikanda.
Töretjejen flyttadetill skånska brottarmetropolen Klippan 1990 för att gå på riksgymnasiet där. 1995 blev hon den första svenska dambrottaren som vann ett VM-guld och hon anses vara landets bästa dambrottare genom tiderna.
De erfarenheterna tar hon med sig in i ledarjobbet.
– Dels har jag själv varit på den nivån som tjejerna är på nu. Och som tjej vet jag hur det känns när man tävlar och är på den nivån. Vad som krävs. Även om alla som har varit innan har gjort ett otroligt bra jobb kan det vara bra med lite variation.
Eriksson Dikanda banade vägen för de kommande generationerna som aktiv och nu blir hon den första kvinnliga förbundskaptenen i svensk brottning.
– Jag tror att det är viktigt för dambrottningen att det kommer fram mer damer överlag. Jag tycker det ska bli jätteroligt och spännande. De är ju fantastiskt duktiga de här tjejerna som jag har.
Johanna Mattsson sa i en intervju att du var som bäst när hon var i 15-årsåldern och du var hennes stora idol. Nu får du jobba ihop med den generationen.
– Det är jättehäftigt. Lite fräckt är det. Det vet jag att hon har sagt innan att när hon var liten var jag hennes förebild.
Hur ska svensk dambrottning bli ännu bättre?
– Jag tycker att vi har kommit en bra bit redan nu. Det gäller att man ökar intresset och fångar in fler personer som börjar med brottning. Ju fler som börjar desto större chans att man får fler som går vidare. Då får man bättre konkurrens och en större grund att stå på.
Har du satt en målsättning som handlar om resultat och utveckling. Eller är frågan för tidigt ställd?
– Det är kanske lite tidigt. Nu vill jag börja med att få ihop laget och att få alla trivas och må bra. Sen ska vi självklart sätta målsättningar och det har ju tjejerna redan också.
Hur är din ledarstil?
– Jag är nog ganska tuff på träningen. Jag tycker att man ska träna hårt och målmedvetet. Man kör på helt enkelt. Prata och greja det får man göra efter träningen. Det har jag med mig från ungdomsåren. När vi tränar så tränar vi. Sen ser jag detaljer, små grejer man kan justera teknikmässigt. Jag är rättvis. Jag bryr mig om laget och individen. Alla ska få vara med och må bra, känna sig trygga och hemma.
Det har ofta varit mycket bråk kring både herr- och damlandslagen i brottning. Blir det mindre bråk med dig som förbundskapten?
– Det får vi hoppas. Jag gillar inte tjafs och intriger. Jag ska försöka hålla en bra stämning. Ingen vinner på att ha en massa tjafs och intriger. Det är slöseri med tid och energi.
Eriksson Dikandablev trea i Mästarnas Mästare 2015 och fick känna på vilken genomslagskraft SVT-succén har.
– Det blev en stor skillnad efter det. Sen börjar det kanske lägga sig och glömmas bort igen. Men i början var det många som kände igen mig.
Nu får hon kanske mer uppmärksamhet igen. Sara Eriksson Dikanda ska göra svensk dambrottning bättre. Precis som hon gjorde som aktiv för tjugo år sedan.