Succé - men klubbarna vill inte ha Lantto

Han är en av de hetaste spelarna i allsvenskan.Men ändå verkar det inte finnas intresse från större klubbar för Jonas Lantto.- Jag vet inte vad det beror på, säger Gefles ordförande Leif Lindstrand.

Jonas Lantto - inget namn för toppklubbarna?

Jonas Lantto - inget namn för toppklubbarna?

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

GEFLE2011-06-16 06:00

24-årige Lantto har haft en riktigt bra inledning på årets allsvenska säsong.

Den Kirunafostrade yttermittfältaren har så här långt svarat för två mål, sex målgivande passningar och varit en bidragande orsak till att hans klubb Gefle ligger i toppen av tabellen.

För ett par veckor sedan hyllade flera svenska fotbollsexperter Lantto i NSD. En sådan start borde ge eko till större klubbar, både i Sverige och i Europa.

Men hittills verkar det inte finnas något intresse för 24-åringen.

- Nej, inte en enda klubb. Jag vet inte vad det beror på, säger Gefles ordförande Leif Lindstrand till fotbolldirekt.se.

Han fortsätter:

- Vi har inte hört något konkret från någon klubb alls under de år Jonas har varit hos oss, det kan jag ärligt säga. Det kanske har varit rykten, men ingen har kommit och pratat med oss.

"Vill skriva ett långt kontrakt"
Tidigare säsonger har Gefle sålt sina främsta offensiva spelare, som exempelvis landslagsanfallaren Alexander Gerndt.

Och Gefles ordförande är själv ganska förvånad att det inte finns ett intresse kring Lantto.

- Jag vet inte vad det beror på. Jonas är ju en offensiv spelare och de brukar få uppmärksamhet. Men kring Jonas är det lugnt. Han är inte en person som vill ha någon uppmärksamhet kring sig heller, det kan vara en liten förklaring i sådana fall, säger han till fotbolldirekt.se.

Samtidigt är Gefle tacksamt för att intresset är svalt.

På så vis kan klubben förhandla med Lantto om en förlängning av hans nuvarande kontrakt som gäller till och med 2012.

- Vi vill skriva ett långt kontrakt, många år. Jonas är en spelare som är viktig för oss och vi vill ha kvar honom länge. Nu har vi inte kommit igång med förhandlingarna än. Men jag tror att Jonas vet var han har oss, det blir mest en formalitet. Han vill ju själv stanna också, säger Lindstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om