Tränarens hyllning– till nyförvärven

Den ene är komplett och den andre en genombrottsman. Inför genrepet mot Kiruna tokhyllar GMFF-tränaren Krister Taivalsaari nyförvärven Lewis Whiteley och Mac Chahrour.

Krister Taivalsaari, GM FF

Krister Taivalsaari, GM FF

Foto: Simon Eliasson

Gällivare/fotboll2015-04-04 12:33

I höstas avancerade Gällivare/Malmbergets FF till division II efter kvaldramatik. Under vintern har hela nio spelare lämnat och tio spelare tillkommit. Den stora omsättningen, kryddat med ett gäng skador, har gjort att försäsongen blivit hackig.

– Det har inte varit optimalt. Men sånt händer för fler lag, och vi har ju fått prova spelare på olika positioner vilket har gett en del svar, säger tränaren Krister Taivalsaari.

På annandag påsk genrepar GMFF mot division III-laget Kiruna FF inför seriepremiären hemma mot Valbo FF nästa helg. Då hyllar Taivalsaari sin innermittfältsduo Lewis Whiteley och Mac Chahrour rejält. De bägge värvningarna är nya från Ånge IF respektive Helsingborgs IF Akademi.

– Enligt de rapporter jag hade fått så visste jag att Lewis skulle vara bra, men frågan är om han inte är ännu bättre. Där har vi en spelare som kommer betyda oerhört mycket. Han har i princip allt som en defensiv mittfältare ska ha. Han jobbar stenhårt, går in i dueller, är en bra bollvinnare, bra passningsupplägare, har ett jättestort rörelsemönster...

Sen hyllas Chahrour:

– Jag tror att han kommer bli jättebra, han har en enorm potential. Han får kanske inte riktigt alltid ut allt som han har i sig. Jag tror att han kan få ett genombrott i år, säger Taivalsaari.

GMFF:s försäsong:

Infjärdens SK (h) 1–0

Lira BK (b) 4–1

IFK Luleå (b) 0–1

Kiruna FF (h) 1–0

Notvikens IK (h) 1–0

Genrep:

Kiruna FF (b)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!