Skidjubel när LKAB satsar miljoner

Skidfolket i Gällivare tog ett glädjeskutt efter LKAB:s besked om att man går in som huvudsponsor för världscupen och satsar fem miljoner kronor på skidstadion på Dundret.- Mycket positivt, säger VC-generalen Lars-Gunnar Pettersson.

Charlotte Kalla och Marcus Hellner fixade "Undret på Dundret". Nu säkras fler VC-fester tack vare LKAB:s stora sponsorstöd.

Charlotte Kalla och Marcus Hellner fixade "Undret på Dundret". Nu säkras fler VC-fester tack vare LKAB:s stora sponsorstöd.

Foto: Pär Bäckström

GÄLLIVARE2009-09-23 06:00
Helgen den 22-23 november 2008 handlade framför allt om Charlotte Kallas knock och Marcus Hellners chock. Det skrevs norrbottnisk och svensk skidhistoria på Dundrets skidstadion.
Men både före och efter tävlingarna handlade snacket mycket om pengar.
Bara någon månad innan hoppade huvudsponsorn Boliden av och lämnade arrangörerna i ett prekärt läge. Efteråt var det politiker i service- och tekniknämnden som kritiska till hur mycket arrangemanget hade kostat nämnden.
Ny huvudsponsor
Nu finns alltså en ny huvudsponsor för tävlingarna 2010 och 2012 och skidalliansen har ett bekymmer mindre.
Lars-Gunnars Pettersson säger dock att han aldrig har varit orolig för världscupens fortsättning i Gällivare.
- Konceptet är så bra och vi har de klimatmässiga fördelarna. Men det är bra att LKAB går in och pekar på vad som är har betydelse för samhället. Det är viktigt att Gällivare får vara i blickfånget någon gång då och då, säger han.
Satsningen på skidstadion gör att arrangemanget ska kunna utvecklas ännu mer.
- Men det gäller att vi förvaltar vårt pund och ser till att det inte stannar vid en engångssatsning, säger Lars-Gunnar Pettersson och syftar på det EU-projekt som ska utveckla stadion.
Tanken är att det ska leda till att stadion blir en funktionell arena för längdskidor samtidigt som den ska kunna nyttjas av andra idrotter och kanske till och med för kulturevenemang.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!