Kris inom svensk brottning - men inte för stjärnorna

Det svenska brottningsförbundet har det kärvt ekonomiskt och tvingas till åtgärder.Men för de norrbottniska landslagsstjärnorna har det ingen effekt.- De har stöd av sina pengar från SOK, förklarar Karl-Erik Taivalsaari, som är ledamot i styrelsen.

Den ekonomiska krisen drabbar inte landslagsstjärnor som Ida-Theres Nerell.

Den ekonomiska krisen drabbar inte landslagsstjärnor som Ida-Theres Nerell.

Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

GÄLLIVARE2011-05-24 06:00

Under söndagskvällen gick den svenske damförbundskaptenen Fariborz Besarati ut med ett meddelande på svenska brottningsförbundets hemsida.

Så här löd det:

"Damlandslaget har reviderat samtliga aktivitetsplaner för 2011 på grund av nedskärningar i budgetarna. Vi hoppas att brottarklubbarna i Sverige har förståelse för detta. Vi kommer att göra vårt yttersta för att allt ska bli så bra som möjligt trots dessa besparingar."

Stjärnorna klarar sig
Men när NSD når styrelseledamoten Karl-Erik Taivalsaari från Gällivare ger han ett lugnande besked vad gäller landslagsbrottarna från Norrbotten.

Enligt Taivalsaari kommer de ekonomiska åtgärderna inte att påverka Ida-Theres Nerell, Jenny Fransson, Johanna Mattsson eller Sofia Mattsson.

- För dem innebär det här ingenting. De har ju sina pengar från Sveriges Olympiska kommitté. Så vi i brottningsförbundet betalar inte många kronor för deras aktivitet. Det är SOK som står för deras verksamhet till största del, säger Taivalsaari och fortsätter:

- Men de tjejerna som står utanför SOK:s program innebär det en del förändringar, och det är givetvis oerhört tråkigt.

För lite sponsorpengar
Anledningen till den oroliga ekonomin är att förbundet inte har fått in de sponsorpengar som man hade hoppats på.

Enligt Taivalsaari jobbar förbundet på att lösa problemet.

- Som en säkerhetsåtgärd reviderar vi budgeten till det vi fått in de pengarna som vi budgeterat med. Vi vill inte chansa så därför drar vi i bromsen redan nu. Vi har lagt ett första sparpaket. Den närmaste tiden blir väldigt avgörande, säger Taivalsaari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!