Därför flyttas världscuptävlingarna i Gällivare

Världscuptävlingarna i Gällivare den första helgen i december flyttas - till sista helgen i november.Anledningen: Internationella skidförbundet vill undvika en kollision med skidskyttepremiären i Östersund.

GÄLLIVARE2012-04-25 06:00

Sedan tidigare har det varit klart att Gällivare kommer att arrangera världscuptävlingar i längd den första helgen i december.

Men nu tvingas det internationella skidförbundet, FIS, göra om världscupprogrammet. Det innebär att Gällivare kommer stå som arrangör för premiären den 24-25 november istället för finska Kuusamo, som var det första planen.

- Vi har valt att flytta tävlingarna i Gällivare till veckan före. Östersund har ju premiären i skidskytte samma helg, så vi har bytt datum mellan tävlingarna i Gällivare och Kuusamo, förklarar FIS längdchef Jürg Capol för NSD.

Anledningen till bytet av tävlingsdatum är, enligt Capol, att förbunden vill undvika en krock mellan arrangemangen i Sverige. Och efter samtal med bland annat Sveriges Television, som producerar och sänder tävlingarna kom parterna fram till den här lösningen.

- Det blir samma distanser som var tänkt från början, det innebär 10 och 15 kilometer individuellt och stafett, säger Capol och fortsätter:

- Givetvis kan vädret påverkas lite grann, men samtidigt brukar det vara bra och stabilt snöläge i Gällivare. Det finns alltid en bra snöproduktion däruppe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!