Brottarna fick verkligen jobba hårt för sina guld

Brottningen i Lilla VM var en kombination av tävling- och träningsläger. När lördagens matcher var över var det en kort vila sedan var det dags för nya träningar.- Det är ingen fjuttsport vi håller på med. Vi är ju här för att bli bra, säger grenledare Lars Näslund.

Segergreppet är kopplat. Liam Mella från Luleå BK i blått har fått ett övertag på sin motståndare. "Det är roligt att vinna", säger han efter segern.

Segergreppet är kopplat. Liam Mella från Luleå BK i blått har fått ett övertag på sin motståndare. "Det är roligt att vinna", säger han efter segern.

Foto: Simon Eliasson

Gällivare2013-03-08 06:00

Tävlingarna var upplagda så att i varje klass mötte alla brottare varandra och man räknade därefter ut vem som hade flest segrar och det var därmed inga rena finaler. I knattar 38 kilo vann Liam Mella från Luleå båda sina första matcher.

- Det är roligt att vinna. Jag trodde redan innan att jag skulle vinna alla matcher för jag är duktig och har gått länge i brottning, säger Liam som bjöd publiken på både nacksvingar och fallsegrar. Han drömmer om att brottningen ska komma tillbaka till OS och om att brottas i stora VM. Det gör han rätt i, enligt Lars Näslund.

- Han brottas redan som en fullvuxen trots att han är så ung. Han har alla förutsättningar att bli riktigt bra.

Har talangen i generna
Aksel Wallstedt kunde också visa upp fina grepp och god teknisk brottning i pojkar 42 kilo. Aksel brottas för Gällivare SK och i sin första match blev det en snabb fallseger innan han stötte på klubbkamraten Hugo Larsson i nästa match.

- Det är svårt att möta en kompis för det är inte lika kul att vinna då. Men man vill ju inte förlora heller, sa Aksel innan matchen som senare slutade med en ny seger.

Tidigare i år deltog han i Mälarcupen i Västerås som är ett riksmästerskap och Aksel gjorde det så bra att han slutade tvåa och han har en förklaring på sina många segrar.

- Min pappa har varit en duktig brottare och jag har lärt mig många bra saker av honom.

Även Liam Mella gjorde rent hus och vann även sin avslutande match.

- Jag har brottats i fyra år. Jag brottades så mycket på dagis så att mamma och pappa tyckte att det var lika bra att jag började på riktigt.

Den tyngsta klassen var ungdom 50 kilo och där möttes Viktor Ruumensaari och Edvard Eriksson som båda tävlar för Råneå BK.

- Det var en tuff match och jag är glad att jag vann, säger Viktor Ruumensaari som gick segrande ur den bataljen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!