"Vi lovar 150 livesändningar – och mycket mer..."

Om 2020 var något i hästväg så är det ett som är säkert 2021: Den fotbollssatsning som NSD och Norrbottens-Kuriren kommer leverera är den största och bästa någonsin.

Den här säsongen gör Norrbottens-Kuriren och NSD den största fotbollssatsningen någonsin.

Den här säsongen gör Norrbottens-Kuriren och NSD den största fotbollssatsningen någonsin.

Foto: montage

Fotboll2021-02-05 13:14
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I fjol var NTM-koncernen en del i ett stort rättighetsförvärv av livesänd svensk fotboll. Det gav oss chansen att visa en bra bit över 100 matcher – trots att säsongen för många lag blev halverad. I år hoppas vi att alla omgångar ska spelas. Hur det blir med publik får vi helt enkelt avvakta och se, däremot kan du som är prenumerant hos NSD och Kuriren lita på att du inte kommer missa någon av de hetaste matcherna.

Vi tar nämligen och spänner bågen mot 150 livesända matcher den här säsongen.

Precis som tidigare sänder vi alla matcher med IFK Luleå och Piteå IF från Ettan herr.

Men TV-tablån innehåller så mycket mer än det. I division 1 för damer har vi i år fyra lag. Notviken, Luleå SK, Infjärden och Trångfors. Vi sänder samtliga norrbottniska möten från den serien.

Likadant i division 2 herr där Boden, Bergnäset, Notviken och Storfors huserar. Vi erbjuder samtliga dessa "derbyn". Du som är BBK-supporter kan jubla lite extra. Vi sänder samtliga Bodens matcher i serien.

Coop Cup-finaler, toppmatcher på alla nivåer och heta rivalmöten i distriktsserierna. Du kan räkna med att vi är där.

På mina cirka tio år hos Norr Media har jag aldrig varit med om en större satsning redaktionellt än den som nu görs på livesänd fotboll. 

Men det stannar inte där.

I alla år har Kuriren och NSD haft en bred och spetsig matchbevakning där allt ifrån damallsvenskan till division 3 herr har bevakats flitigt varje omgång. Det fortsätter vi med. Men vi lovar ännu fler stående inslag i din fotbollsvardag. Varje fredag kommer sportredaktionens fotbollsexperter Herman Öberg och Jesper Sandberg att leverera en podcast med fokus på det hetaste just nu i fotbollsnorrbotten. Dessutom sammanfattar ovan nämnd duo helgens matcher i en exklusiv krönika, en gång i veckan, och utser bland annat "Veckans lag".

Det är också mycket intressant som sker inom fotbollen som inte äger rum i samband med matcher. Intressanta profiler på alla nivåer, eldsjälar, nostalgi som vi vill minnas tillbaka till, eller bara någon nördig detalj som vi vill föra fram i rampljuset. Sådan mer djupdykande läsning kommer vi erbjuda så ofta vi kan, men minst en gång i månaden.

Slutligen kan vi också konstatera att det här inte betyder att vi kommer på tumma på det som är kärnan i vårt journalistiska uppdrag. Det vill säga granska och skriva nyheter. 

Den redaktionella plan vi har satt upp för 2021 är maffig. Det är med stor trygghet jag kan konstatera att du som fotbollsälskare kommer serveras en proppfull påse godis den här säsongen.

Det är bara att hugga in!

Bevakningen:

* Cirka 150 livesända matcher. 
- 60 matcher i Ettan herr. Alla IFK Luleå och Piteå IF:s matcher.
- Cirka 40 matcher i division 2 herr. Alla matcher med Bodens BK, samt alla norrbottniska möten med Notviken, Storfors och Bergnäset. 
- Cirka 15 matcher i division 1 dam. Alla norrbottniska möten med Notviken, Trångfors, Infjärden och Luleå SK.
- Cirka 15 matcher i division 3 herr. Minst fyra matcher var med Lira, Alvik, Älvsbyn, Skogså, Luleå SK och Kiruna.
- Finaler i Coop Cup.
- Utvalda matcher i division 4 och 5 herr, samt division 2 dam.
- Cirka 20 träningsmatcher med bland annat fem av Piteå IF DFF:s matcher (med start redan på söndag, 7 februari, mot Umeå).

* Liverapportering från alla Piteå IF:s allsvenska matcher.

* Matchbevakning i oförändrad form från tidigare säsonger. Det vill säga texter varje omgång i damallsvenskan, Ettan herr, division 1 dam, division 2 herr och division 3 herr.

* Nystartad podcast med färska avsnitt varje fredag. Leds av Herman Öberg och Jesper Sandberg där senaste nytt på norrbottniska fotbollshimlen diskuteras, ibland med inbjudna gäster.

* En krönika i veckan om den norrbottniska fotbollen. Avhandlar det hetaste från helgens matcher och blickar framåt. "Veckans lag" blir ett stående inslag.

* Minst ett längre reportage i månaden. Exempelvis möten med intressanta profiler, tillbakablickar på lag vi minns eller djupdykningar i intressanta detaljer.