Uddamålsseger för Munksund-Skuthamn mot Ersnäs

Munksund-Skuthamn tog till slut hem segern mot Ersnäs i matchen borta på Pålbacka på onsdagen.

Ersnäs IF förlorade mot Munksund/Skuthamns SK

Ersnäs IF förlorade mot Munksund/Skuthamns SK

Foto: Montage

Fotboll2023-08-09 21:06

Matchen i division 4 Norrbotten södra herr i fotboll slutade 2-3 (1-2). Viktor Jonsson blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter 83 minuter.

- Otroligt tung förlust för oss igen på fina Pålbacka. Tidigt underläge med 0-2, en mycket tveksam straff en av dem. Vi krigade dock oss tillbaka och kunde reducera snyggt av Anders Mannela, fint förarbete av Mattias Andersson och Jesper Jakobsson. Andra halvlek dominerar vi totalt och kan helt rättvist kvittera utav inhoppande 16-åringen Theodor Lindgren framspelad av Markus Sennström. Vi trycker på men åker på ett surt baklängesmål i slutet av matchen. Vi skapar några fina kvitteringslägen men det blir Munksund som får jubla när signalen går, kommenterade Ersnäs tränare Patrik Johansson.

Munksund-Skuthamns huvudtränare Patrik Flodström tyckte så här om matchen:

- Riktigt bra första halvlek där vi hade mycket boll, styrde matchtempot och skapade flera bra målchanser inklusive målen. I andra halvlek blev mycket kamp och inget direkt skönspel men kunde avgöra med ett snyggt 3-2 mål.

Gästerna Munksund-Skuthamn gjorde första målet. Dennis Berggren slog till, redan i åttonde minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Joakim Hermansson på straff, i 15:e minuten.

Bara tre minuter senare var det Anders Kristoffersen Mannela som såg till att Ersnäs reducerade till 1-2. Det dröjde till den 73:e minuten innan Theodor Lindgren kvitterade för Ersnäs.

Men med sju minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Viktor Jonsson.

Ersnäs har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 5-8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Munksund-Skuthamn har två vinster och tre förluster och 10-13 i målskillnad. Det här var Ersnäs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Munksund-Skuthamns fjärde uddamålsseger.

För Ersnäs gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Munksund-Skuthamn är på andra plats.

Lördag 19 augusti 16.00 spelar Ersnäs borta mot Öjeby. Munksund-Skuthamn möter Piteå Akademi hemma på Idrottsparken onsdag 16 augusti 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!