Två skador stör Piteå IF inför CL

Torsdag kväll. Bröndby–Piteå. Den kanske största norrbottniska fotbollsmatchen någonsin. Då kan Piteå tvingas spela utan två nyckelspelare.

Piteå körde ett träningspass på Bröndby Stadion onsdag eftermiddag.

Piteå körde ett träningspass på Bröndby Stadion onsdag eftermiddag.

Foto: Jens Ökvist

Fotboll2019-09-26 08:46

Piteå anlände under onsdagen till Danmark. Laget drog direkt till träningen på Bröndby stadion. Där väntar sextondelsfinal i Champions League. En match som sänds på pt.se torsdag klockan 18.

– Det här är så häftigt, säger June Pedersen hon som varit med om allt och lite till. Till och med suttit på bänken för Umeå IK i en final av turneringen.

– Det ska bli riktigt roligt, något speciellt, säger lagkaptenen Ellen Löfqvist.

Hon som ska leda sitt lag ut till matchen. Men troligtvis kommer det att ske utan mittfältaren Josefin Johansson och ytterbacken Lena Blomkvist i startelvan.

Johansson har besvär med sin rygg och joggade bara under onsdagsträningen. Lena Blomkvist sågs lätt haltande efter sin fotskada och körde bara rehab. Förmodligen spelar ingen. 

– Det är tveksamt i alla fall, säger tränaren Annelie Andersén bara någon timme innan startelvan presenterades för spelartruppen.

Annars är det ett Piteå med mycket självförtroende som ska försöka vända 0–1-underläget.

– Vi är helt klart revanschsugna, det är allt eller inget. Det är bara att gå för det, säger Ellen Löfqvist.

Ska ni tygla er eller blir det fullt ös från början?

– Hela gänget är laddade så vi kommer bjuda på mycket energi. Bröndby blev lite chockade förra gången, förhoppningsvis blir de det nu också. Vi ska sätta press och det är bara att köra inte tänka så mycket på resultatet. Utan gå för det och tro på vår förmåga att göra mål.  Vi har producerat framåt senaste matcherna och skapat otroligt mycket chanser så någon gång ska det väl bli mål på det också, understryker Löfqvist.

Tränaren Anneli Andersén:

– Det väntar en riktigt häftig, spännande utmaning.

Vad blir viktigt för att nå avancemang?

– Att vi hittar intensiteten i  vårt presspel och spelar bollen så mycket framåt som vi bara kan, som det har sett ut senaste tiden.

Där kan PIF ha en fördel. På konstgräs är det oftast lättare att snabbt komma in i press eftersom underlaget är långsammare och bollen ibland svårare att behandla.

– Kan vi komma närmare i närkamper är det bra. Bröndby har spelat väldigt mycket offensivt och tvingats jobba mindre i  defensiva omställningar. I våra matcher slår pendel mer åt båda hållen och vi hoppas så klart att det ska bli en sådan matchbild. Vi är mer vana att försvara än Bröndby.

Runt 3 000 åskådare väntas se matchen på plats varav runt 50 Piteåbor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!