Tuff match slutade med seger för Piteå mot Arvidsjaur

Det svängde i matchen i division 4 Norrbotten södra herr i fotboll mellan Arvidsjaur och Piteå på Ringelvallens IP.

IFK Arvidsjaur FK förlorade mot Piteå IF FF 2

Fotboll2022-08-20 17:30

Hemmalaget Arvidsjaur hade ledningen i halvtid, med 2-1, men efter pausen vände Piteå matchen och vann till slut med 3-2. Stor matchhjälte blev Daniel Joseph John Mot, med sitt 3-2-mål i den 90:e minuten.

Arvidsjaur startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Arvid Lidén gjorde målet, redan i sjunde minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 17:e minuten, på nytt genom Arvid Lidén.

Piteå reducerade till 2-1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Elliot Segerkarl. Det dröjde till den 74:e minuten innan Carl Gustavsson kvitterade för Piteå.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Daniel Joseph John Mot gjorde 2-3 för Piteå. Joseph John Mot fullbordade därmed Piteås vändning. 2-3-målet blev matchens sista.

I den 90:e minuten fick Arvidsjaur Ali-Monir Husain-Zada utvisad, och fick spela med en man mindre sista minuterna.

Arvidsjaur har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Piteå har tre vinster, en oavgjord och en förlust. Det här var Arvidsjaurs andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Piteås tredje uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Piteå nu ligger på andra plats. Arvidsjaur är på tionde och sista plats.

Arvidsjaur tar sig an Hemmingsmark i nästa match borta lördag 27 augusti 16.00. Piteå möter Älvsbyn hemma måndag 29 augusti 20.00.