Talangen jagas av en mängd klubbar i länet

Emmanuel Swedi och Jonathan Hjälte är två talanger på det regionala landslagslägret som siktar på att få speltid i Bodens BK lag i division 2. Simon Albag tillhör i dagsläget Älvsby IF, men jagas av samtliga klubbar i länet.

Simon Albag, Älvsby IF, och Emmanuel Swedi, Bodens BK, är två talanger som representerade Norrbotten under det regionala lägret.

Simon Albag, Älvsby IF, och Emmanuel Swedi, Bodens BK, är två talanger som representerade Norrbotten under det regionala lägret.

Foto: Håkan Stridblom

Fotboll2019-12-05 16:05

Det är inte bara klubbar som Trelleborgs FF, Gais och GIF Sundsvall som finns representerade på det regionala landslagslägret i Luleå. Det är även mindre klubbar som Älvsby IF, där talangen Simon Albag för tillfället spelar.

16-åringen har gjort hela 16 mål i division 4 den gångna säsongen och jagas av samtliga klubbar i länet. Det pågår bland annat en dragkamp mellan IFK Luleå i division 1 och Bodens BK i division 2.

– Det är många olika klubbar jag väljer mellan och det kan bli allt från Älvsbyn, Bodens BK eller IFK Luleå vi får se. Jag har inte bestämt mig ännu för vart jag ska spela. Just nu tillhör jag Älvsbyn men jag har faktiskt ingen aning hur jag ska göra i år, säger Simon Albag.

Vad är måmålsättningen?

– Att ta mig så långt som möjligt och jag ska jobba så hårt jag bara kan för att ta mig framåt.

Emmanuel Swedi och Jonathan Hjälte från Bodens BK har blivit uttagna till den här typen av landslagsläger tidigare.

– Det är väldigt lärorikt att få vara med här, man får visa upp vad man kan och lära känna nytt folk, säger Jonathan Hjälte.

Duon hoppas kunna ta sig upp till BBK:s seniorlag och få speltid i division 2-laget.

– Jag hoppas att jag kan få lite speltid i division 2, om man nu skulle få den möjligheten, säger Swedi.

Vad är målet?

– Att få spela i så hög division som möjligt och framförallt att komma upp i a-laget hos moderklubben, säger Hjälte.

Simon Albag, Ävsby IF.
Simon Albag, Ävsby IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!