Seger för Unbyn på hemmaplan mot Sunderby

Unbyn vann mötet med Sunderby hemma med 2-0 på lördagen i division 3 Norrbotten dam i fotboll.

Unbyns IF vann mot Sunderby SK

Unbyns IF vann mot Sunderby SK

Foto: Montage

Fotboll2023-08-05 15:50

- En solig och varm tillställning där vi snabbt tar ledningen med 1-0 på fin genomlöpning av Tilde Aidanpää. Spelmässigt en jämn första halvlek där vi i slutet utökar till 2-0 genom en brutal kanon av Moa Mannberg. I andra halvlek äger Sunderbyn mer boll och försöker lyfta upp spelet och pressar på men vi tar bort dem genomgående. Sammanfattningsvis en bra och stabilt genomförd höstpremiär på Unbyn Alive 2023, kommenterade Unbyns tränare Daniel Danielsson.

Sunderbys tränare Fredrik Rosell:

- Vi får tyvärr en tuff inledning på matchen då Unbyn kan göra 1-0 redan i första minuten. I övrigt är den första halvlek en jämn tillställning mellan lagen med få målchanser och inget organiserat spel från något av lagen. Olyckligtvis och slumpmässigt för oss kan Unbyn utöka till 2-0 precis innan halvtidsvilan på ett riktigt kanonskott. I andra halvlek försöker vi göra flera olika förändringar i vårt spel för att komma fram till en kvittering men idag har vi inte kreativiteten, kraften och flytet i spelet för att kunna komma tillbaka. Sammanfattningsvis är det en jämn match över 90 minuter där Unbyn får bra betalt på sina målchanser. Jag kan inte klaga på vår arbetsinsats, men spelmässigt är jag långt ifrån nöjd med vår insats.

För Unbyn gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Sunderby är på nionde plats.

Torsdag 10 augusti 19.00 spelar Unbyn hemma mot IFK Luleå. Sunderby möter Notviken hemma på Byvallen tisdag 8 augusti 19.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!