Piteåspelare uttagen till landslaget

Julia Karlernäs, Piteå IF, har blivit uttagen till landslaget.

Julia Karlernäs är uttagen i landslaget. (Arkivbild)

Julia Karlernäs är uttagen i landslaget. (Arkivbild)

Foto: Avdo Bilkanovic

Fotboll2019-09-30 18:44

Sverige blir utan en viktig kugge på mittfältet i EM-kvalmatchen borta mot Ungern på fredag. Elin Rubensson har ådragit sig en hjärnskakning och stannar hemma i Sverige.

Ersätter gör Piteås mittfältare Julia Karlernäs som hittills har gjort sju mål i damallsvenskan.

Det var i söndagens allsvenska match mot Vittsjö som Rubensson tvingades utgå efter att ha fått en boll i bakhuvudet.

”Elin har en hjärnskakning och hon kommer att påbörja hjärntrappan så fort hon är symtomfri”, skriver Göteborgs klubbläkare Matilda Lundblad i ett sms till TV4:s Fotbollskanalen.

Lundblad skriver att Rubensson fortfarande har huvudvärk. Hon kan vara tillbaka en vecka efter att ha inlett stegen i hjärntrappan och det finns en förhoppning om att hon ska vara tillbaka till Piteå-matchen den 12 oktober.

När det kommer till landslaget står det klart att Rubensson missar fredagens EM-kvalmatch borta mot Ungern. Ersättare blir Piteås Julia Karlernäs.

”När Elin är symtomfri så kommer hon följa hjärntrappan och vi följer hennes utveckling på distans tillsammans med Göteborgs medicinska team”, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi till Svenska fotbollförbundets webbplats.

Utöver matchen mot Ungern ska fotbollslandslaget ta sig an Slovakien på Gamla Ullevi den 8 oktober. Än är inte Rubensson borträknad från den matchen utan det är ett beslut som tas senare i veckan.

Rubensson spelade från start i fem av sju av Sveriges matcher under sommarens VM-turnering i Frankrike. (TT)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!