"Det hade varit som att skriva under min egen dödsdom"

I veckans avsnitt av podcasten Fotbollsfredag gästar den förre domaren och Luleåsonen Jonas Eriksson. Han berättar om hur han i dag skäms för att han inte vågade stå upp mot de styrande i domarvärlden på grund av rädsla att förlora sitt jobb samtidigt som han såg kollegor fara illa av hur de behandlades. "Man sa aldrig emot, jag ville ha kvar mitt jobb", säger han i podcasten.

Veckans gäst i podcasten Fotbollsfredag är den förre världsdomaren i fotboll, Jonas Eriksson.

Veckans gäst i podcasten Fotbollsfredag är den förre världsdomaren i fotboll, Jonas Eriksson.

Foto: TT/Jesper Sandberg

Fotboll2021-10-29 05:00

I spelaren ovan går det att lyssna på det 35:e avsnittet av podcasten Fotbollsfredag som den här veckan gästas av den 47-årige mångkonstnären Jonas Eriksson. Med rutin som en av världens bästa fotbollsdomare har Eriksson en mängd fascinerande historier att berätta om. I avsnittet pratar han bland annat om domarbasen Pierluigi Collinas pennalism, hur han i mitten på 90-talet var på vippen att ingå samboskap med Filip Hammar, Fredrik Wikingsson och Peter Jihde, hans nära vänskap med Paris Saint Germains ägare Nasser Al-Khelaïfi men också om Paolo Maldinis gentlemannaskap och Craig Bellamys svordomsramsor.

Dessutom tar Jonas Eriksson ut veckans dynamiska duo och berättar även om mötet med barndomsidolen Diego Maradona när han var förbundskapten för Argentina, och hur Eriksson inte kunde hålla sig från att ta en selfie med legendaren, mot sina principer.

Självklart berättar även Jonas Eriksson om sin nya bok och dess innehåll. Gripande historier som väcker känslor som berättelsen om när han utan förklaring petades från att döma VM 2018. Det och mycket, mycket annat.

Podcasten går även att hitta på podcastplattformar som Spotify, Acast, Podbean och andra appar där poddar finns.

Avsnittet är producerat av Jesper Sandberg och Albin Ohlin.

Vill du lyssna på tidigare avsnitt? Här finns alla avsnitt från Fotbollsfredag.

Jonas Eriksson är veckans gäst i podcasten Fotbollsfredag.
Jonas Eriksson är veckans gäst i podcasten Fotbollsfredag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!