Notviken vann men missade seriesegern

Notviken gjorde sitt när man tog tre enkla poäng mot Team Hudik. Men serieledaren Sunnanå vann också och därmed slutar Notviken tvåa i tabellen av division 1.

Anna Nilsson var en av Notvikens målskyttar i segermatchen mot Team Hudik.

Fotboll2019-09-28 17:58

Notviken hade chansen att ta sig förbi serieledaren Sunnanå i den sista omgången av division 1. Men då krävdes seger mot Team Hudik samtidigt som Sunnanå  skulle förlora hemma mot seriejumbon, och redan degraderade, Selånger.

Notviken gjorde sitt. Innan en halvtimme var spelad av matchen ledde norrbottningarna med 3–0 efter mål av Anna Nilsson, Klara Grahn och Linnea Tiensuu.

Därmed var matchen i praktiken avgjord och intresset och fokuset flyttades över till hur det gick i Sunnanås match. På papperet skulle det bli en enkel seger för Sunnanå, men man började trevande.

Ledningsmålet kom dock på straff i mitten av den första halvleken och just innan paus kunde Sunnanå utöka till 2–0. Så någon riktig nerv blev det aldrig. Sunnanå vann till slut med 4–0 och säkrade seriesegern.

Ida Bernsten gjorde två mål för Notviken i den andra halvleken och säkrade segern till slutresultatet 5–0 till Notviken.

I och med utklassningssiffrorna hjälpte Notviken Luleå SK i kampen om nytt kontrakt. Luleå SK höll sig kvar på bättre målskillnad mot just Team Hudik.