LSK i unikt projekt - livesänder matcher på våra sajter

Nu kan fansen se matcherna trots restriktionerna

Luleå SK:s Johan Erixon har varit testpilot i projektet, som går ut på att klubben sänder sina egna matcher på våra sajter.

Luleå SK:s Johan Erixon har varit testpilot i projektet, som går ut på att klubben sänder sina egna matcher på våra sajter.

Foto: Rickard Björling

Fotboll2020-06-11 08:41

- Våra supportrar, både lokalt och i landet, tycker att detta är jätteroligt.

- Det här ger våra tittare ännu mer valuta för prenumerationspengen.

Den första meningen kommer från Luleå SK:s Johan Erixon. Den andra från Norr Medias Rickard Björling. Under våren har de båda i största hemlighet dragit igång Norr Medias klubbsändningsprojekt, och det är tydligt att båda anser att det uppstått en win-win-situation.

Projektet går ut på att klubbarna ges möjlighet att sända sina matcher på våra sajter med hjälp av en ipad och en enkel app. I gengäld får klubbarna möjlighet att säkra intäkter på sändningarna, samtidigt som de ger sina fans möjligheten att se matcherna trots att publik för tillfället inte är tillåten.

Flera av Luleå SK:s träningsmatcher sändes i hemlighet, och även om projektet fortfarande är i sin linda är det ingen tvekan om att köra skarpt i helgen, när LSK-damerna möter Ope hemma.

- Det har varit en inkörningsperiod. Jag är inte van vid att filma matcher, men de som tittat har varit jättenöjda, säger Johan Erixon.

- Appen i fråga är superenkel. Det är lite teknisk inkörning kvar gentemot våra system, men vi har inte haft några bildstörningar under testerna, och det är det viktigaste, säger Rickard Björling.

Matcherna som ingår i projektet har grafik i form av klocka och scoreboard, men saknar repriser och kommentatorer.

- Många lag filmar matcher, men det jag gillar med detta är att vi får en kombination av livesändning och filmning för analys. Det bästa av två världar, avslutar Johan Erixon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!