Liverpool segrade – på fullsatt Anfield

Liverpool gjorde inga misstag i hemmapremiären mot Burnley. Sadio Mané och Diego Jota fixade 2–0-segern på ett fullsatt Anfield. –Det var den bästa atmosfären vi någonsin haft, säger tränaren Jürgen Klopp.

Diego Jota gjorde ett mål i 2–0-segern.

Fotboll2021-08-21 15:35

Liverpool var kraftigt ifrågasatt i fjol efter att Burnley brutit sviten på 68 raka hemmavinster – och laget sedan förlorat de kommande fem på Anfield.

Men det var utan publik.

Med hemmasupportrar på plats har storlaget inte förlorat sedan 2017. En svit som är intakt efter 2–0 mot just Burnley.

– Ingen lämnar den här matchen besviken. Det här var den bästa atmosfären vi haft på en 13.30-match, säger Klopp efter matchen, enligt Reuters.

Andra raka för Liverpool

Efter en svängig första kvart tog Liverpool tag i matchen. I den 18:e minuten fick grekiska vänsterbacken Kostas Tsimikas god tid på sig att motta ett inlägg mot anfallaren Diego Jota – som med en väl avvägd löpning smet in mellan Burnley-backarna och skickade in ledningsmålet.

Strax innan halvtimmen spelats kom även 2–0 genom Mohamed Salah – men målet dömdes bort för offside.

Anstormningen fortsatte i den andra halvleken – och till slut fick hemmapubliken jubla igen. Trent Alexander-Arnold hittade fram till Sadio Mané med ett instick som senegalesen kunde placera intill Nick Popes vänstra stolpe.

Matchen slutade 2–0 – och Liverpool står därmed på full pott efter två omgångar.

Grealish nätade i storseger

Manchester City stuvade om rejält efter 0–1-förlusten mot Tottenham i premiären – och fick maximal effekt.

Hemmamatchen mot Norwich slutade med en glasklar 5–0-seger för City.

Norwich satte sig själva i ett prekärt läge direkt när försvararen Grant Hanley styrde in bollen i eget mål via målvakten Tim Krul i den sjunde minuten.

Sedan var det dags för miljardförvärvet Jack Grealish att presentera sig för hemmapubliken. Det var ett mål som förmodligen inte går till historien som ett av de vackraste – men engelsmannen stod på rätt plats och fick sträcka armarna i luften efter att ha blivit träffad av Gabriel Jesus inlägg.

Sedan rann det bara på.

Aymeric Laporte skickade in en hörnretur, innan Raheem Sterling och och Riyad Mahrez satte de sista spikarna i kistan med varsitt mål.

Slaget om Östersund

När tidigare Östersundsduon Graham Potter och Ken Sema drabbade samman under lördagskvällen var den förstnämnde som fick anledning att jubla.

Brightontränaren kunde belåtet se på från sidan när hans mannar dominerade matchen och besegrade nykomlingen Watford med 2–0 efter mål från Shane Duffy och Neal Maupay.

Sema, som gjorde sin andra match från start, fick 78 minuter på planen innan han byttes ut mot Troy Deeney.

Segern innebär att Brighton gör Liverpool sällskap i tabelltoppen med sex poäng efter två omgångar.