Linus Olsson tvåmålsskytt när Alterdalen vann

Alterdalen vann mötet med Bergnäset 3 hemma med 3-2 (1-1) på onsdagen i division 5 Norrbotten södra herr i fotboll.

Alterdalens IF vann mot Bergnäsets AIK 3

Fotboll2023-08-09 20:53

- En stark arbetsinsats som gav årets bästa match. Fina individuella prestationer som avgjorde men med ett kollektiv som gav oss möjligheten att vinna, tyckte Alterdalens tränare Jens Hedström, efter matchen.

Edvard Lehtipalo Pekkari stod för Alterdalens avgörande mål efter 76 minuter.

Alterdalen tog en tidig ledning. Linus Olsson gjorde målet, redan i 20:e minuten.

Bergnäset 3 kvitterade till 1-1 i 24:e minuten, när Anton Rytting slog till. Bergnäset 3 gjorde också 1-2 i 68:e minuten när Mohamed Manouby fick träff.

Alterdalens Linus Olsson gjorde 2-2 i 69:e minuten.

Bara sju minuter senare var det Edvard Lehtipalo Pekkari som såg till att Alterdalen tog ledningen.

Alterdalen har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 15-7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bergnäset 3 har tre vinster och två förluster och 20-9 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Alterdalen på tredje plats i tabellen, medan Bergnäset 3 är på andra plats.

I nästa omgång har Alterdalen Munksun/Skuth borta på Idrottsparken, tisdag 15 augusti 18.30.