Lillpite slog Unbyn med uddamålet

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Lillpite, som vann hemma mot Unbyn med 3-2 (1-1) i division 4 Norrbotten södra herr i fotboll på lördagen.

Lillpite IF vann mot Unbyns IF

Fotboll2022-08-27 14:53

Segermålet för Lillpite stod Eddie Lindström för efter 79 minuter.

- Vi ligger under två gånger i matchen. Men vi jobbar oss tillbaka, och vår kapten Eddie född -05 avgör matchen. Med ett friläge från halva plan. Vi ledare är sjukt stolt över grabbarna, kommenterade Lillpites tränare Per Bergström.

Unbyns tränare Mats Eriksson tyckte så här om matchen:

- Vi är sega genom hela matchen och förlorar första toucher. Trots det är vi med i matchen och bränner några sjuka chanser på slutet. Men ingen bra insats från oss idag.

Unbyn fick en bra start på matchen. Marcus Wallin slog till, redan i 22:a minuten.

Lillpite kvitterade till 1-1 efter en halvtimmes spel, genom David Girmay. Direkt efter pausen nätade Erik Wallin och gav Unbyn ledningen på nytt. Fler mål än så blev det inte för Unbyn.

I 50:e minuten slog Samuel Albag till, och kvitterade för Lillpite.

Eddie Lindström gjorde det matchavgörande målet med knappa kvarten kvar. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

Lillpite har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Unbyn har tre vinster och två förluster. Det här var Lillpites andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Unbyns tredje uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Lillpite på åttonde plats i tabellen, och Unbyn är på sjunde plats.

Lillpite tar sig an Arvidsjaur i nästa match borta lördag 3 september 15.00. Unbyn möter Bergnäset 2 hemma söndag 4 september 13.00.