Klar seger för Pålänge mot Vitå på Vitå IP

En halvtidsledning med 2-1 utökades i andra halvleken när Pålänge slog Vitå på bortaplan i division 4 Norrbotten norra herr i fotboll.

Vitå BK förlorade mot Pålänge GIF

Fotboll2022-08-23 20:34

Till slut blev det 3-1 till Pålänge.

- Tyvärr kommer vi inte riktigt upp i nivå ikväll. Så förlusten är riktigt sur. Vi har några lägen, men Pålänge var segern värd, kommenterade Vitås tränare Mårten Larsson efter matchen.

Pålänge gjorde första målet. Joel Martinsson slog till, redan i sjätte minuten.

Laget ökade också ledningen till 0-2 i 18:e minuten, genom Axel Rönnqvist.

I 38:e minuten nätade Oskar Sjöberg, och reducerade åt Vitå. Men med nio minuter kvar att spela ökade Pålänge ledningen genom Vilgot Nyberg. 1-3-målet blev matchens sista.

Vitå har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Pålänge har två vinster och tre förluster.

För tabellens utseende betyder det här att Vitå ligger på nionde plats medan Pålänge har åttondeplatsen.

Nästa motstånd för Vitå är Kalix. Lagen möts tisdag 30 augusti 19.30 på Furuvallen. Pålänge tar sig an Notviken 2 hemma lördag 27 augusti 13.00.