Han räddade BBK i regnet – sena straffen fixade femte raka segern

Ur takt vid danslogen i Täfteå. Då fixade Renan Faustinis straffmål i slutet Bodens BK:s femte raka seger. ”Det är väl någonting när man spelar i BBK, man är nästan aldrig orolig”, säger han efter 2–0 borta mot Täfteå.

Två straffmål i förra omgången. Borta mot Täfteå gjorde Renan Faustini mål på en sen straff och fixade segern.

Två straffmål i förra omgången. Borta mot Täfteå gjorde Renan Faustini mål på en sen straff och fixade segern.

Foto: Petra Älvstrand

Fotboll2024-06-09 17:54

Idrottsplatsen Täfteborg ligger bara en halvlång Michael Laudrup-passning ifrån danslogen i byn, känd från SVT-serien ”Dansbanan i Täfteå”. 

Det var ganska passande den här regniga söndagen för Bodens BK. För det var mest otakt och baktakt över spelet borta mot Täfteå. Det var en halvtrög insats där laget aldrig riktigt kom loss.

– Det finns många faktorer, men vi möter ett bra motstånd. De gör det svårt för oss både i anfalls- och försvarsspelet. Jag tycker det är starkt att vi vinner med 2–0. Även fast det ser ut som det gör. Det är starkt att komma därifrån med tre poäng. Och det är de här matcherna som är extra sköna att vinna, säger Renan Faustini.

BBK var trots allt det bättre laget och hade skrapat ihop tre riktigt bra målchanser innan avgörandet.

Adam Samuelsson hade nästan hunnit fram på en retur i första halvlek. I den 65:e minuten hade samme Samuelsson nickat fint på Renan Faustinis inlägg, men då fick hemmamålvakten Albin Berglund en hand på bollen som tog i ribban.

Faustini sköt, två minuter senare, utanför i ett bra läge.

Men han var inte orolig över att BBK bara skulle få nöja sig med en poäng.

– Det är väl någonting när man spelar i BBK, man är nästan aldrig orolig. Utan man köttar på och försöker hela tiden. Och jag tror att vi alla tror på att det ska komma ett mål eller två. Jag tror alla var inställda på att vi skulle vinna. Vi sa i halvtid att vi åker inte härifrån utan tre poäng.

I den 80:e minuten tog den tekniske yttern på sig matchvinnarrollen. Faustini sköt själv utanför straffområdet och bollen tog på handen på en försvarare. Straff för Boden och den rullade Faustini enkelt in.

– Jag tror absolut att han hade koll på vart jag har skjutit de andra straffarna. Så idag var det att byta hörn.

Och BBK fick ett försäkringsmål av bara farten.

Adam Samuelsson fick en perfekt djupledsboll från egen planhalva av mittbacken Jonathan Vikström. Helt fri med målvakten Berglund var Samuelsson kylig och gjorde enkelt 2–0 till BBK.

Renan Faustini brände ett friläge i slutet. Med öppet mål sköt han bollen i burgaveln.

Den sekvensen hade han gärna gjort om.

– Ja absolut. Men jag var lite trött och fick en dålig andratouch. Men det är tre poäng som räknas. Jag är glad för ett mål i alla fall.

Matchfakta

Division 2

Täfteå–Bodens BK 0–2 (0–2)

BBK: Renan Faustini, Adam Samuelsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!