Fortfarande oklart om träningsmatcher

Norrbottens fotbollsförbund följer Svenska fotbollsförbundets senaste riktlinjer när det gäller att inte spela tävlingsmatcher. Men det är fortfarande oklart hur det blir med träningsmatcher.

Blir det något spel i träningsmatcher. Läget är fortfarande oklart.

Blir det något spel i träningsmatcher. Läget är fortfarande oklart.

Foto: MATHIAS BERGELD

Fotboll2020-04-02 21:02

Folkhälsomyndigheten kom med nya rekommendationer i onsdags när det gällde idrotten i coronatider. Myndigheten rekommenderar att inga tävlingsmatcher genomförs och att träningar ska bedrivas utomhus.

Men det är väldigt oklart om träningsmatcher kan spelas. 

– Det var på gång att publiceras direktiv i kväll (från Svenska Fotbollförbundet), men utifrån nya uttalanden av RF (Riksidrottsförbundet) har man valt att pausa det tills vidare, säger Andreas Eriksson som är förbundsutvecklare på Norrbottens fotbollsförbund.

RF:s uttalande är från ordföranden Björn Eriksson som säger ”träna: ja. Matcher: nej.”

NFF tog under torsdagen två beslut inför helgen.

– Det framgår rätt tydligt att tävlingsmatcher och cuper inte ska genomföras nu. Men det är just runt träningsmatcher det har varit lite oklarheter. Det vi har gjort är att vi har skjutit upp alla matcher i Coop Norrbotten Cup som skulle spelas i helgen. Sen hade vi två distriktslagsläger för pojkar och flickor födda -05 som skulle ha hållits i helgen. De har vi också valt att skjuta upp, säger Andreas Eriksson.

Förbundet fick en massa samtal under torsdagen från klubbar och domare som undrade om träningsmatcher.

– Konflikten där är ju ”undvik onödiga resor” och ”undvik fysisk kontakt”. Utan att spekulera för mycket så talar det lite mot varandra. Det är svårt i fotboll, säger Eriksson.

Tror du det kommer ett besked från Fotbollförbundet de närmaste dagarna?

– Det måste det göra absolut. Vi behöver ha direktiv. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!