Engelsk satsning ska lyfta Heden

Heden satsar engelskt i år också. I måndags anlände tre engelsmän som gjorde sina första träningspass på onsdagskvällen.

Engelskt i Heden. Från vänster Michael Tetteh, Reece Airey och Callum Jennings. Nu återstår det att få dem spelklara till seriepremiären.

Engelskt i Heden. Från vänster Michael Tetteh, Reece Airey och Callum Jennings. Nu återstår det att få dem spelklara till seriepremiären.

Foto: Åke Åkerlund

FOTBOLL2017-04-21 07:00

De tre är:

Reece Airey, målvakt från Wrexham.

Michael Tetteh, mittfältare från Fleetwood Town.

Callum Jennings, kedjespelare från Grimsby Town.

De tre är hämtade från fotbollsakademin som består av spelare som inte lyckats få ett proffskontrakt och som söker sig ut i Europa.

Heden har fått hjälp av BBK, vars sportchef Christian Samuelsson har utmärkta kontakter i England och Amerika.

– Vi är tacksam för den hjälp vi fått. Vi har även kontakt med BBK:s förre tränare Stuart Gibson, som numera tränar Holmsund i division fyra, berättar Hedens samordnare Kenneth Silverplats.

Målsättningen? Nye huvudtränaren Björn Blombäck säger:

– Vi vill komma bättre än i fjol. Framför allt måste vi starta säsongen bättre. Då gjorde vi en dålig vår men en bra höst.

Blombäck är nöjd med truppen. Det har strulat på målvaktssidan men i och med engelsmannens ankomst och stoppern Erik Torstensson som backup ser det ljusare ut.

Björn Blombäck själv är ett alternativ som spelande tränare efter en lyckad knäoperation. Men han nöjer sig med tränarrollen än så länge.

– Det ser bra ut. Sen gäller det att få det att fungera på planen också, säger han.

Frånsett backen Adam Bergström, som lämnat Heden för att bli spelande andretränare i Skogså, är truppen i stort sett intakt frånsett de utländska spelare som förstärkte laget i fjol och som inte återvänder. Trotjänare som Calle Mattson och Erik Kihlman lär tina fram så småningom.

Hedens IF

Tränare: Björn Blombäck.

Nyförvärv: Markus Lidberg, Skogså, Magnus Westerberg, Pol/Svanstein, David Andersson, Harads, Elias Nilsson, Vittjärv, Alinoti Swedi, Bodens BK, Ramin Sultanov, do, Reece Airey, Michael Tetteh och Callum Jennings, samtliga England.

Spelarförluster: Adam Bergström, Skogså.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om