Emil Johansson öppnar upp om infekterade övergången

Emil Johansson säsong i IFK Luleå 2015 bedömer han som sin bästa i karriären. Men trots framfarten som ledande mittback i dåvarande topplaget i norrettan var telefonen tyst. Det berättar han om när han gästar podcasten Fotbollsfredag men han snackar också om karriären år för år, infekterade övergången från BBK till IFK Luleå, betydelsen av sin pappas stöd och om en den treårsperiod där han tappade fokus i de viktiga utvecklingsåren.

Emil Johansson

Emil Johansson

Foto: Herman Öberg

Fotboll2023-03-10 05:00

4:40 Summerar karriären

14:45 Drömmarna som inte slog in

19:25 Hatet efter infekterade övergången

23:40 BBK:s bitterhet efter flytten

35:10 Dynamiska duon!

40:35: Därför återvände han till BBK

45:35: "Real Heden"

47:50: Kryptiska svaret om en comeback

1:06:00: Emil bjuder på en smaskig anekdot

Emil Johanssons karriär som spelare är över. 32-åringen är gäst i årspremiären av podcasten Fotbollsfredag där han berättar om karriären säsong för säsong.

Den föredetta mittbacken har inom norrbottnisk fotboll varit en ledande spelare det senaste decenniet. I podcasten berättar han om varför han aldrig har spelat för en klubb utanför länet, högre upp i seriesystemet.

– Är man en av de bästa mittbackarna i division 1 borde intresse funnits. Spelande mittbackar borde ha varit attraktivt men det var inte det. Kanske är jag för kort (181 centimeter), jag vet faktiskt inte vad det berodde på, säger Emil Johansson bland annat.

Podcasten går även att hitta på podcastplattformar som Spotify, Acast, Podbean och andra appar där poddar finns.

Avsnittet är producerat av Jesper Sandberg, Herman Öberg och William Sjögren.

Emil Johansson
Emil Johansson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!