Elina Peters i målform när Norrsken vann

Bortalaget Norrsken tog hem de tre poängen efter seger mot Sunderby i division 3 Norrbotten dam i fotboll. 0-3 (0-2) slutade matchen på onsdagen.

Sunderby SK förlorade mot FC Norrsken

Sunderby SK förlorade mot FC Norrsken

Foto: Montage

Fotboll2023-05-17 21:17

- Jag är långt ifrån nöjd med vår prestation idag, vi tar alldeles för många dåliga beslut ute på plan. Dessutom är det vi som bjuder på samtliga av Norrskens mål vilket är olyckligt och blir tyvärr matchavgörande. Trots detta skapar vi flertalet farliga lägen där vi med bättre skärpa borde gjort några mål på. Tycker sammanfattningsvis att resultatet inte speglar matchen men för oss gäller det att vara disciplinerad i försvarspelet och sedan ta vara på våra målchanser. Vi får ta lärdom av vår svaga insats och se till att förbättra oss till nästa match, kommenterade Sunderbys tränare Fredrik Rosell.

Norrskens tränare Anders Juntti:

- En efterlängtad seger. Första halvlek spelade vi bra, vi hade mycket boll och skapade många chanser. Andra halvlek var Sunderbyn hetare och vassare men då växte Kajsa Lundholm-Lindberg till en jätte i målet och storspelade. Flera fina räddningar. Mittbackarna Liv Bergkvist och Ebba Malmström spelade mycket bra. Alla anfallare med Frida Nyman (1 mål) i spetsen gör en bra match. Extra plus också till hårt jobbande mittfältaren och två målskytten Elina Peters. Matchens lirare var Kajsa Lindholm-Lindberg.

Norrsken gjorde första målet. Frida Nyman slog till, redan i 13:e minuten.

Laget gjorde 0-2 i 34:e minuten, när Elina Peters slog till. Till slut kom också 0-3-målet genom Elina Peters som ökade Norrskens ledning i 68:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-3.

Norrsken har startat svagt och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Sunderby har fyra poäng.

I nästa omgång har Sunderby IFK Luleå borta på Nyabvallen, onsdag 31 maj 20.15. Norrsken spelar hemma mot Malmberget lördag 27 maj 13.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!