Elfsborg vidare – storklubb väntar

Elfsborg gjorde precis som Hammarby tidigare under torsdagskvällen. Boråslaget imponerade och vann klart med 4–1 mot bosniska Velez Mostar i Sarajevo – och är vidare till playoff i Europa Conference League. Där väntar nederländska Feyenoord.

Jeppe Okkels och Per Frick gjorde två mål var. Arkivbild.

Fotboll2021-08-12 21:52

Elfsborg mäktade inte med en seger i hemmamötet mot Velez Mostar för en vecka sedan. Då blev slutresultatet 1–1 vilket gjorde tillställningen i Sarajevo vidöppen.

Men tidigt stod det klart att det var Elfsborgs match. Redan i den tredje minuten ordnade Per Frick 1–0 till det allsvenska laget och efter en dryg kvart utökade Jeppe Okkels ledningen.

Firma Okkels/Frick klev fram på nytt tidigt i andra halvlek. I 48:e minuten gjorde Okkels 3–0 och strax efteråt satte Frick sitt andra mål i matchen.

Hemmalaget fick in en reducering i 81:a minuten, men mer än så blev det inte. 4–1-segern, totalt 5–2, gör att Elfsborg är vidare i Europaspelet.

Nu väntar dock ett rejält tufft motstånd för Elfsborg i vad som är det sista hindret för att nå gruppspelet. Laget ställs nämligen mot nederländska storlaget Feyenoord som är vidare efter att ha besegrat schweiziska Luzern.