Efter stormen: "Inte varit roliga två veckor"

Under helgen kom Tomas Eriksson och Bodens BK till en ekonomisk uppgörelse som gör att Eriksson är fri att lämna Bodens BK. "Jag är glad att vi har kunnat komma överens så att vi kan lämna det här bakom oss", säger Tomas Eriksson.

Tomas Eriksson är överens med Bodens BK och kan nu lämna klubben.

Tomas Eriksson är överens med Bodens BK och kan nu lämna klubben.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS

Fotboll2019-11-25 17:57

Det är en lättad Tomas Eriksson som Sporten pratar med under måndagskvällen.

– Jag har kämpat hårt för att BBK inte ska gå lottlösa ur det här och känner mig tacksam att jag ändå kunnat ge något tillbaka när jag satt dem i den situationen som jag har gjort, säger Eriksson.

Han fortsätter:

– Tajmingen har ju varit olycklig i och med att jag gick ut med att jag skulle vara kvar i Boden och sedan gör en kovändning några dagar senare.

Att det har rört upp känslor och skapat rubriker är något som Tomas Eriksson har förståelse för. Eriksson ser nu tillbaka på de turbulenta dagarna men vill samtidigt nu gå vidare.

– Jag förstår att det finns en besvikelse och mycket känslor som har rörts upp. Det har inte varit några roliga två veckor men det känns bra nu och jag hoppas att det lägger sig lite och att folk någonstans har en förståelse, det är en division högre upp och jag har fått smak på det, säger Eriksson.

Nu i efterhand, hade det kunnat skötas på något annat sätt?

– Det här är något jag utvärderar hela tiden, vad hade jag kunnat göra annorlunda och så vidare. Självklart hade jag kunnat göra det på ett annorlunda sätt men någonstans har jag landat i att en övergång mellan BBK och IFK Luleå aldrig blir helt snackfri, det hade blivit friktion hur som helst, det är jag säker på, säger Eriksson.

Han fortsätter:

– I ett vanligt arbete så säger man inte till sin arbetsgivare att man ska på en arbetsintervju, det är en gråzon för tränare där med lite andra regler. Men jag förstår frustrationen och det var lite otydligt i början.   

Är du helt klar som ny tränare för IFK Luleå nu?

– Det får jag hänvisa till IFK Luleå men jag förväntar mig att det ska lösa sig, annars hade jag inte gått igenom den här processen, säger Tomas Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!