Drömmer om ett tränarjobb efter cancern

Han har ett förflutet som tränare i högaktuella Bodens BK och IFK Luleå på herrsidan samt Trångfors IF på damsidan. I veckans avsnitt av Fotbollsfredag pratar tränarprofilen Kenth Wärja om lagens chanser i respektive serieavslutning.

Fotboll 7 oktober 2022 05:00

I spelaren ovan kan du lyssna på säsongens andra avsnitt av podcasten Fotbollsfredag – där vi tillsammans med Kenth Wärja reder ut hur det kommer gå i division 2 på herrsidan och division 1 på damsidan.

70-årige Wärja har en diger meritlista som tränare men tvingades lämna sitt uppdrag som huvudtränare i Trångfors under förra säsongen. Det visade sig att Wärja drabbats av ryggmärgscancer. Efter cellgiftbehandling inledningsvis följde en stamcellstransplantation i maj månad och nu vågar han titta framåt.

– Jag mår bra i dag. Jag vill absolut komma tillbaka till fotbollen. Sedan får vi se på vilket sätt, men jag har fått olika förfrågningar, både från Norrbotten och utanför länet där det diskuterats olika roller, säger Kenth Wärja i podcasten.

Wärja pratar också om sin karriär som dansbandsmusiker, om varför han tackade nej till ett allsvenskt erbjudande för några år sedan och om sin egen fotbollsbibel – powerpoint-presentationen på 662 sidor och mycket, mycket annat.           

Podcasten går även att hitta på podcastplattformar som Spotify, Acast, Podbean och andra appar där poddar finns.

Avsnittet är producerat av Jesper Sandberg, Herman Öberg och Albin Ohlin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa