Piteå IF:s Champions League-äventyr är över.

Piteålägret deppar.

Fotboll2019-09-26 20:09

Det tog stopp efter 1–1 borta mot Bröndby.

Piteå hade behövt vinna matchen med 2–1 för att säkra avancemang och kom aldrig närmare än en sen kvittering i den 88:e minuten. Danskorna gick vidare med totalt 2–1 efter 1–0 i första mötet i Piteå.

Matchen i stort var betydligt jämnare än första mötet där Piteå förlorade trots dominans. Bröndby spelade återigen ett fint försvarsspel. Men tillät inte Piteå att skapa speciellt många målchanser i matchen.

Madelene Janogy hade laget bästa chans i första halvlek. Den gången räddades hennes vänsterskott av Katrine Abel i Bröndbys mål.

Piteå fick till slut utdelning i den 88:e minuten när June Pedersen skruvade in en hörna via hemmaförsvarare.

Det blev en dramatisk avslutning och efter 1–1-kvitteringen lyfte Piteå upp fem spelare på topp. Dock utan att lyckas vaska fram någon het chans till 2–1 som hade inneburit avancemang med hjälp av fler mål på bortaplan.

Text med intervjuer kommer på hemsidan under kvällen!