"Det var stort att en sån kändis hörde av sig"

Ersnäs besegrade Alvik med 2–1 i sörbya-derbyt och om Anders Svensson befunnit sig på Pålbacka hade han säkert applåderat.

SEGERSKYTTEN. Daniel Sundström jublar efter derbytriumfen. "Nu ska vi kontakta Anders Svensson och tacka för stödet", säger han.

FOTBOLL2017-06-06 10:00

– Nu ska vi skicka en lagbild till Anders och tacka för stödet, säger Daniel Sundström, som gjorde segermålet.

Sundström var den som satte igång det hela. Han kontaktade flera kändisar på Instagram och berättade om Ersnäs IF.

Men det var bara Elfsborgs-ikonen Anders Svensson som svarade och förklarade att han skulle hålla tummarna för byaföreningen.

– Det var stort att en sån kändis hörde av sig, säger Sundström.

Det blev ett derby med stor publik, många heta känslor och många viljor.

Ersnäs hade den starka vinden i ryggen i första halvlek och Alvik hamnade snart i stormens öga.

Ersnäs ledningsmål var snyggt. En frispark från höger som John Bergman nickade in.

Ersnäs ägde den första halvleken, var tyngre och stabilare och vann de flesta närkamperna.

Men Alvik kom starkt tillbaka i början av andra halvlek och kvitteringen var logisk. Det var en av lagets 17-åringar, Amir Mohammad Jaghobi, som var sist på bollen.

Till slut fick Ersnäs och Daniel Sundström sista ordet. En tilltrasslad situation där Sundström fick fram en fot och precis förpassade den höga bollen i mål.

– Jag sträckte mej vid den situationen, men det var det värt, säger han.

– Det är alltid speciellt att vinna ett derby med tanke på rivaliteten mellan byarna. Vi var några kilon tyngre och det kanske avgjorde. Men Alvik har ett ungt lag som orkade mer och det märktes i andra halvlek, då vi tappade en del.

Segern betyder att Ersnäs fått en smakstart i söderfyran och fortfarande är obesegrat. För Alvik var det första förlusten.

Veckans värsting

Piteås andralags egen Elvis gjorde tre mål och laget såg ut att gå mot en säker seger. Elvis Mani fortsätter alltså att leverera. Men vad händer? Jo, Harads gör fyra mål under den sista kvarten och går upp till 5–5. "Don´t be Cruel" skulle måhända Elvis själv ha uttryckt det.