Delar av Arcushallen avstängd – taket behöver förstärkas

För drygt fyra år sedan rasade taket på Tarfalahallen i Kiruna in – nu förstärks taket på den fyra år gamla gymnastikhallen på Arcusområdet. För att den inte ska gå samma öde till mötes.

Delar av Arcushallen är just nu avstängd.

Delar av Arcushallen är just nu avstängd.

Foto: Victor Tjärnberg

Fotboll2024-07-25 18:00

Det var i början av 2020 som den nya gymnastikhallen, i anslutning till Arcushallen, på 1620 kvadratmeter och 14 meter i takhöjd öppnade. Men just nu hålls den stängd.

Taket ska förstärkas, vilket innebär att utrustningen har flyttats.

– Det är samma konstruktion som var på Tarfalahallen i Kiruna. Det är det som föranleder att man nu gör åtgärder, för att det ska hålla, säger Patrick Zetterkvist, avdelningschef idrott och friluftsliv på Luleå kommun. 

Den flyttade utrustningen står nu inne i fotbollshallen.

– Den står på ungefär en tredjedel av hallen för att de ska kunna fortsätta träna. 

– Det kommer nog pågå till början av november. Vi planerar för att lägga in minst halva mattan, vilket blir efter fyndmarknaden. Någon gång i mitten av oktober.

Det innebär också att Lulegymnasternas verksamhet påverkas, som delvis flyttats in i den provisoriska hallen – där fotbollen vanligtvis håller till. 

– Arbetet ska påbörjas 5 augusti, innan det har vi tagit hjälp av Lulegymnasterna och en leverantör för sätta upp grejerna. Så nu har vi byggt upp en gympahall inne i Arcushallen, säger Zetterkvist.

– De hade ändå behövt förvaras någonstans. Nu har vi dessutom byggt upp en gymnastikhall och stängslat in den, för att den ska kunna nyttjas för träning under den här perioden.

Uppskattningen är att arbetet med takförstärkningen ska ta ungefär tre månader.

– Förhoppningen är att det ska gå så fort som möjligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!