Degerforssonen "Perry" Eriksson hyllar "Mål-Otto"

Pär "Perry" Eriksson växte upp i Degerfors där han bland annat hade Tord Grip som tränare. När Eriksson kom upp i Degerfors A-lag fanns storheter som Ulf "Mål-Otto" Ottosson och Olof Mellberg med i laget. I veckans avsnitt av Fotbollsfredag berättar Eriksson om sin fotbollskarriär.

Veckans gäst i podcasten Fotbollsfredag är Pär "Perry" Eriksson.

Veckans gäst i podcasten Fotbollsfredag är Pär "Perry" Eriksson.

Foto: Montage

Fotboll2021-08-22 05:00

I spelaren ovan går det att lyssna på det 24:e avsnittet av podcasten Fotbollsfredag där vi också djupdyker i ungdomsfotbollen. Pär Eriksson är tränare för IFK Luleås pojkar 07. Inför säsongen hade Eriksson en spelartrupp på över 30 spelare att tillgå. Nu, mitt i säsongen är det hälften kvar. Det är just i åldern 14–15 år som fotbollen tappar spelare och i podcasten går vi på djupet vad det beror på och hur man kan komma till rätta med problemet.

Andra ämnen som avhandlas i veckans avsnitt är en höjdare som handlar om en fyramålsskytt i Trångfors, IFK Luleås och Piteå IF:s hemska omstart på höstomgången, Erikssons tid i Bodens BK under storhetstiden i superettan, hans kontraktförhandling med IFK Kalix, truckolyckan på järnverket i Degerfors och mycket, mycket annat.

Podcasten går även att hitta på podcastplattformar som Spotify, Acast, Podbean och andra appar där poddar finns.

Avsnittet är producerat av Jesper Sandberg, Herman Öberg och Albin Ohlin.

Vill du lyssna på tidigare avsnitt? Här finns alla avsnitt från Fotbollsfredag. 

Fotbollsfredag med Jesper Sandberg och Herman Öberg.
Fotbollsfredag med Jesper Sandberg och Herman Öberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!