Defensiv genomklappning när Arvidsjaur föll mot Bergnäset 3

Arvidsjaur hade en riktigt tung match borta mot Bergnäset 3, och förlorade med hela 1-9 (1-2) i division 5 Norrbotten södra herr i fotboll.

Bergnäsets AIK 3 vann mot IFK Arvidsjaur FK

Fotboll2023-09-09 17:06

Gästerna Arvidsjaur gjorde första målet. Arvid Lidén gjorde målet på straff, redan i elfte minuten.

Bergnäset 3 kvitterade till 1-1 i 13:e minuten.

Bergnäset 3 tog också ledningen i 23:e minuten, när Robin Johansson slog till. Direkt efter pausen gjorde Jonas Falk mål och ökade Bergnäset 3:s ledning.

I 51:a minuten slog Ali Askari till, och gjorde 4-1.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Jonas Falk ännu en gång och ökade ledningen för Bergnäset 3.

Jonas Falk gjorde dessutom 6-1 i 68:e minuten och fullbordade därmed sitt hattrick.

Bergnäset 3 ökade ledningen till 7-1 i 78:e minuten.

8-1-målet kom med en minut kvar att spela, när Anton Rytting slog till och gjorde mål.

9-1-målet för Bergnäset 3 kom direkt därefter när Mugwanashaka Munyentwari på stopptid gjorde mål. 9-1-målet blev matchens sista.

Bergnäset 3 har fyra segrar och en förlust och 23-5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Arvidsjaur har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 10-19 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Bergnäset 3 på tredje plats i tabellen, medan Arvidsjaur är på femte plats.

I sista omgången har Arvidsjaur Munksun/Skuth hemma på Ringelvallens IP, tisdag 12 september 19.30.