Bröndby: "Kan inte spela på Piteås premisser"

Bröndby vann med 1–0 borta. Men en sak är klar. Laget kan inte spela så hemma. "Det blev en match på Piteås premisser, det går inte igen", säger tränaren Per Nielsen.

Per Nielsen är tränare i en klubb som har en rik historia inom dam- och herrfotbollen.

Per Nielsen är tränare i en klubb som har en rik historia inom dam- och herrfotbollen.

Foto: Jens Ökvist

Fotboll2019-09-26 12:00

Det har gått två veckor sedan segern.

Dansk fördel inför returmötet hemma. Eller?

– Vi ser fortfarande Piteå som favoriter, den svenska ligan är bättre än vår så då är det så, säger tränaren Per Nielsen.

Det låter som att du försöker sätta favorittrycket på Piteå?

– Stellan Carlsson gör samma på oss, säger Nielsen och ler.

Senast dominerade PIF matchbilden. Det vill Bröndby absolut undvika igen.

– Vi fick med oss ett bra resultat. Men spelmässigt blev vi väldigt pressade i perioder på ett sätt vi inte önskade. Vi har snackat om det i laget. Vilket vi även gjorde innan matchen, att vi ska inte spela på Piteås premisser. Vi blev pressade. Förhoppningsvis kan vi ändra det till den här matchen.

Hur då?

– Vi behöver ha bollen mer och det högre upp. Det har vi tränat på och förhoppningsvis kan vi visa det. Ska vi få ett bra resultat tror jag att det kommer att krävas.

Kommer ni att delvis behöva frångå ert spel genom mittfältet?

– Det kan bli en situationer där vi måste sätta lite längre bollar och spela mer primitivt men vi ska annars försöka spela oss ur pressen.

– Vi vet att Piteå pressar högt, vi vet att de kommer med många inlägg i boxen. De är fysiska starka och går på bollarna.

Hur påverkar er ledning med 1–0?

– Ingenting. Jag tror inte att det har någon betydelse. De gör normalt mål, men jag förväntar mig också att vi ska göra det. Det kommer bli en tät kamp om vem som ska gå vidare. Vems premisser matchen blir på kan avgöra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!