Boden allt längre ifrån: "Mellanmjölk"

Efter ett mål i början av matchen och ett i slutet så fick Bodens BK med sig en poäng från Gävle. Nu återstår det att se hur långt det räcker.

Willie Clemons var bästa BBK:are när laget tog en poäng borta mot topplaget Sandviken.

Fotboll2019-10-05 16:04

Drygt fem minuter in i första halvleken kommer Willie Clemmons in i straffområdet från höger och skjuter kallt in ledningsbollen för Bodens BK ur nästan ingen vinkel alls.

– Vi börjar bra, men efter det där målet så lämnar vi över spelet till dem. Det blev lite mellanmjölk till slut, säger Bodens tränare Tomas Eriksson.

Ju längre halvleken gick desto mer handlade det om Sandviken som dominerade spelet stort.

19:e minuten kvitterar Sandviken efter fint förspel av Mohammed så sätter Emil Bellander ett stenhårt skott ribba in bakom en helt chanslös Simon Bandh.

– Vi blev lite ängsliga efter ledningsmålet och bjuder in dem i matchen.

Boden fick ett par halvchanser i inledningen av andra halvlek. Bland annat så hade inhopparen Precious Idodo Johnson en nick strax över och något senare hade man också en frispark i ganska farligt läge.

Trots inledningen blev det fick Sandviken som sätter 2-1-målet.

Boden såg ut att ha kvitterat i den 80:e minuten, men målet dömdes bort på grund av offside.

2-2 kommer istället med fyra minuter kvar att spela och det är Clemons som slår ett lågt inlägg från en position nere vid kortlinjen som styrs in av Kalle Jansson i hemmaförsvaret.

Trots poängen så tappade Boden mark till kvalplatsen då Gefle vann. Avståndet upp är nu minst åtta poäng.

– Det var tufft innan den här matchen och det är ännu tuffare nu, konstaterar Eriksson.

Matchfakta

Sandviken–Bodens BK 2–2

Målen: 0–1 (6) Willie Clemmons, 1–1 (19) Emil Bellander, 2–1 (71) Naeem Mohammed, 2–2 (86) självmål.