Åtta raka segrar för Notviken

Notviken och Gammelgården har två helt olika formkurvor.

Gammelgårdens IF förlorade mot Notvikens IK DFF 2

Gammelgårdens IF förlorade mot Notvikens IK DFF 2

Foto: Montage

Fotboll2022-09-25 14:58

Notviken vann söndagens möte på Gammelgårdens IP och har därmed åtta raka segrar i division 2 norra Norrland nord dam i fotboll. Hemmalaget Gammelgården däremot har sex raka förluster. Matchen slutade 0-6 (0-3).

Notvikens tränare Lars Nordström tyckte till om matchen:

- Det blev en svårspelad match med vått naturgräs som vi inte är van vid. Trots det hittar vi lösningar för att ta oss till bra målchanser som vi kan förvalta till en seger. Vi har ett spel som bygger på att ta oss till målchans genom att spela igenom motståndarnas lagdelar på marken men idag kommer vi till målchans när vi lyckas spela in bakom motståndarnas backlinje. Något positivt som vi tar med oss är att vår målvakt lyckas att spela fram till ett av målen samt att Ella Wiström får göra ett hattrick.

Notviken startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Ellen Danielsson slog till, redan i 14:e minuten.

Laget ökade också ledningen till 0-2 i 17:e minuten, genom Ella Wiström.

Notviken ökade ledningen till 0-3 efter en knapp halvtimmes spel, genom Frida Mörsare. Med en halvtimme kvar att spela nätade Ellen Danielsson ännu en gång och ökade ledningen för Notviken.

Med åtta minuter kvar att spela ökade Notviken ledningen genom Ella Wiström.

Till slut kom också 0-6-målet genom Ella Wiström som ökade Notvikens ledning och som med målet fullbordade sitt hattrick i 86:e minuten. 0-6-målet blev matchens sista.

Ella Wiström gjorde tre mål för Notviken.

Gammelgården har fem förluster på de senaste fem matcherna.

Med två omgångar kvar är Gammelgården på nionde plats i tabellen, och Notviken är klara seriesegrare.

Nästa motstånd för Gammelgården är Älvsbyn. Lagen möts tisdag 27 september 19.00 på Älvåkra IP. Notviken tar sig an Kågedalen hemma lördag 1 oktober 17.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!