Arsenal tappar i toppen – förlust mot Brighton

Arsenal förlorade med 0–3 hemma mot Brighton. Därmed rycker Manchester City i Premier League-toppen.

Arsenals tränare Mikel Arteta reagerar efter matchens enda mål.

Fotboll2023-05-14 19:36

Londonklubben Arsenal, som kom till matchen mot Brighton med endast två segrar på de sex senaste matcherna, hade chans att minska avståndet upp till Premier League-ledande Manchester City, som tidigare under söndagen besegrade Everton, till en poäng. Allt som krävdes var seger hemma mot Brighton. Så blev det inte. Sydkustlaget dominerade i stället matchen från avspark till slutsignal.

Och efter 51 minuters spel kom Brightons ledningsmål. Detta efter att den 19-årige anfallaren Julio Enciso, från Paraguay, nickat in bollen från nära håll.

Efter Brightons ledningsmål lyckades Arsenal inte skapa några heta chanser och i stället chippade Deniz Undav in 2–0 – efter att Arsenals januari-förvärv Leandro Trossard från just Brighton drällt med bollen – med ett par minuter kvar att spela.

På tilläggstid fastställde Brightons ecuadorian Pervis Estupiñán slutresultatet till 3–0.

Vilket innebär att chansen att vinna den engelska ligatiteln definitivt håller på att rinna mellan Arsenals fingrar.

Arsenal ligger fortsatt tvåa i tabellen, fyra poäng efter Manchester City som spelat en match färre än Londonklubben, efter att klubben spelat 36 av 38 matcher. Brighton ligger sexa i Premier League.