Äntligen seger för Gällivare mot Pålänge

Det blev sex förluster i rad för Gällivare i division 4 Norrbotten norra herr i fotboll.

Pålänge GIF förlorade mot Gällivare SK

Fotboll2022-06-29 21:54

Men borta mot Pålänge kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen på Nyåker slutade 0-3 (0-2).

- Vi är glada att vi äntligen brutit den negativa trenden och förhoppningsvis kan vi fortsätta nu när vi återtagit vårt grundspel, kommenterade Gällivares lagledare Kjell-Åke Johansson Jänkänpää.

Matchen var mållös till Gällivare tog ledningen i 35:e minuten, genom Erik Fagerlönn.

Laget ökade också ledningen till 0-2 i 37:e minuten, genom Albert Johansson Jänkänpää. Till slut kom också 0-3-målet genom Joel Abrahamsson som ökade Gällivares ledning i 80:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-3.

Pålänge har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Gällivare har en vinst och fyra förluster.

I tabellen innebär det här att Gällivare nu ligger på sjunde plats. Pålänge är på tionde och sista plats.

I nästa omgång har Pålänge Gällivare borta på Tallbacka IP, onsdag 3 augusti 19.30. Gällivare spelar hemma mot Vittjärv lördag 2 juli 14.00.