Äntligen Harads: "Nu känns allt bra"

Oscar Stjernquist är tillbaka. Och återkomsten slutade med succé. Han hade stor andel i Harads första seger i trean då Ohtana/Aapua besegrades med 1-0. "Min första match på ett år", säger Stjernquist.

Kompisarna som ordnade Harads första seger. Nils Frisk till vänster gjorde målet och Oscar Stjernquist spelade fram.

FOTBOLL2019-08-03 18:20

Det kunde ingen på Kamrum tro.

Efter en turbulent höst gick Bodens BK och Oscar Stjernquist skilda vägar. BBK bröt hans kontrakt.

– Det där har jag lämnat bakom mig. När jag kom hem till Stockholm var det inte aktuellt med fotboll. Jag ville i första hand skapa ett bra liv. Det har jag lyckats med och nu känns allt bra, säger han.

Det var kompisen Nils Frisk som lockade tillbaka Stjernquist till Norrbotten. De är kompisar sedan tiden i BBK. Och lördagens segermål var ett kompismål. Stjernquist spelade fram Frisk som placerade bollen förbi Felix Pekkari.

Oscar Stjernquist fick med rätta pris som matchens lirare. Hans förmåga att hålla bollen och hans djupledslöpningar spred oro i Ohtana-försvaret. I torsdags gjorde han sin första träning men verkade oförskämt pigg framför allt under första halvlek.

Harads tog över matchen efter en kvart och skapade ett flertal heta lägen. Segern var rättvis även om Ohtana/Aapua jämnade ut spelet i andra halvlek.

– Men vi skapade bara en rejäl chans under matchen. Det är inte tillräckligt bra, säger Ohtana-målvakten Felix Pekkari.

Nu tappade ni kontakten med täten?

– En topplats är nog mest kosmetika. Vi klarar oss kvar tack vare våren. Det är huvudsaken.

Segern betyder att Harads stiger upp på kvalplats och de himmelsblå spelade definitivt inte som ett bottenlag.

Harads–Ohtana/Aapua 1–0

Målet: Nils Frisk.