Johansson målskytt för Notviken – men jumbon kvitterade

Notviken gick mot tre viktiga poäng i bottenmötet med Frösön. Magnus Johansson var ytterst nära att göra sitt andra mål i matchen för 2–0 men i stället kunde gästerna kvittera i anfallet efter. "Jag skulle ha satt den där", säger han.

43-årige veteranen Magnus Johansson fick göra sitt första mål för säsongen men det räckte inte för seger mot seriejumbon Frösön.

Fotboll2021-08-22 16:24

Förutom att det blev 1–1 i matchen var det mycket annat som hände som var utöver det vanliga mellan Notviken och Frösön. Vi börjar med de tråkiga. Notvikens lagkapten Rickard Häggstål gjorde comeback efter sin knäskada. Men trots ett rekorderligt knäskydd så hände det som inte fick hända.

Redan i den fjärde matchminuten blev Häggstål liggande i svåra smärtor och fick hjälpas av planen. Enligt de första rapporterna från Notaslägret handlar det om en skada i samma knä och att det var något som knakade till. Vill det sig illa kan det vara frågan om en korsbandsskada och därmed kan Häggstål missa resten säsongen.

undefined
Rickard Häggstål slog upp sin knäskada i comebacken och nu rriskerar han att missa resten av säsongen.

Men sedan var det två glädjande nyheter för Notviken i matchen. Den första är att Magnus Johansson, veterananfallaren gjorde sitt första mål för säsongen fram till 1–0 bara några minuter in i den andra halvleken.

– Det var en bra passning in till mig och det var bara att stöta in den, säger Magnus Johansson som alltså har haft svårt att hitta rätt med målskyttet så här långt in på säsongen.

– Det är ytterst sällan jag har haft en sådan här lång måltorka, men förhoppningsvis lossnar det nu, säger 43-åringen.

Johansson va sedan bara var någon decimeter från att kopiera sitt 1–0-mål med knappa 20 minuter kvar att spela men nu gick skottet strax utanför. Spelet vände och Frösön kunde via ett långt inlägg från högersidan nå Carl Panoncillon som nöp till direkt på volley med vänstern för 1–1.

– Det blev lite pyspunka när vi hade gjort 1–0. Vi orkade inte hålla upp laget och faller ner alldeles för långt. Kanske blir vi lite väl rädda om poängen. Det är surt att tappa poäng, det räntar dåligt med enpoängare, säger Johansson.

Det andra glädjebeskedet i Notviken var att ytterforwarden Pierré Boman gjorde comeback. Senast han spelade var passande nog just mot Frösön, i kvalet till division 2 under hösten 2019. I den matchen slet Boman av sitt korsband för andra gången i karriären.

Men skam den som ger sig. Efter operation och en lång rehabilitering var han nu tillbaka i hetluften.

– Nog har jag tänkt tanken på att lägga av men när väl rehaben satte igång var det inget snack och målet har alltid varit att komma tillbaka, säger Pierré Boman som kom in i matchminut 65.