64-årige tränarens drag – bytte in sig själv

Underläge 0–2 med 25 minuter kvar. Då bestämde sig Unbyns tränare Mats Eriksson för att göra en förändring på planen – han bytte in sig själv. "Det var ju bara jag på bänken", säger 64-åringen.

Mats Eriksson, 64, tränare och nu också spelare i Unbyns IF.

Mats Eriksson, 64, tränare och nu också spelare i Unbyns IF.

Foto: Johanna Engelmark

Fotboll2023-09-20 19:21

Unbyns IF är i ett prekärt läge i norrfyran. Laget parkerar under nedflyttningsstrecket och var därmed i stort behov av poäng i lördagens möte mot Luleå FC på vackert belägna hemmaarenan Sporn.

Med 0–2-underläge i paus såg det dystert ut för hemmalaget och laget fick inte heller utdelning i inledningen av den andra halvleken.

Men 20 minuter in i halvleken var det dags för ett byte i hemmalaget. Mats Eriksson slängde in sig själv för sin debut i division 4, 64 år ung.

– Det blev lite kris, alla andra var ju borta. Det var en av våra spelare som gjorde illa sig och då var det bara en avbytare. Så det var bara att hoppa in, säger Mats Eriksson.

Hur gick det?

– Det gick ganska bra, jag spelade innermittfältare och det gick inte så fort. Vi var pressade och man kan väl säga att jag var dörren på den parkerade bussen.

Hur kändes kroppen efteråt?

– Faktiskt ingenting. Mina kompisar sa att jag inte skulle kunna gå men jag har faktiskt inte ens haft träningsvärk vilket var lite förvånande, säger 64-åringen.

Så det blir 90 minuter i säsongsavslutningen på söndag?

– (Skratt) Nej, jag tror inte det.

Till saken hör att Unbyn fick in en reducering genom Marcus Wallin och hade även möjlighet till kvittering. Men det blev förlust och Unbyn möter serietrean Notviken 2 på bortaplan i den sista seriematchen.

– Vi behövde ju en pinne mot Luleå FC. Jag skojade med grabbarna att jag nog är den enda spelaren som har plus i målstatistik i laget, säger Mats Eriksson.

undefined
Mats Eriksson, 64, tränare och spelare i Unbyns IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!