Målsprutan: "Ingenting som jag lägger energi på"

Piteå IF ringde och bjöd in henne på provspel. Sedan hörde hon inget mer. Nu tänker målsprutan Cecilia Edlund fokusera på Alvik resten av säsongen.

Alviksanfallaren Cecilia Edlund.

Alviksanfallaren Cecilia Edlund.

Foto: Pär Bäckström

Fotboll/Alvik2016-08-17 13:02

Anfallaren Cecilia Edlund öste in mål för sitt Alvik under vårsäsongen. Hon gjorde exempelvis 13 mål på de sex första matcherna.

Piteå IF uppmärksammade såklart 22-åringens målsuccé och bjöd in henne för att provspela med klubben under sommaren. Edlund blev så klart sugen på att träna med den allsvenska klubben.

– Jag ska träna med Piteå lite under sommaruppehållet och känna på en högre standard och bättre träning och sådär. Med bättre spelare och allt möjligt. Men det är bara miljöträning, sa Edlund till NSD den 16 juni.

Men två månader senare har det inte hänt så mycket.

Eller någonting alls, rättare sagt.

– Jag vet inte riktigt när det blir. Vår säsong (med Alvik) har börjat nu igen så det är lite ont om tid i det. Vi får se om det blir och när det blir, säger Edlund nu.

Har ni haft någon mer kontakt?

– Nej, det var bara det där innan vår serie tog uppehåll och att de ringde och frågade om jag var intresserad och sådär.

Hur känner du kring att det inte blivit av och att det är osäkert om det blir av?

– Det är ingenting som jag lägger energi på, varken då eller nu. Det var mer en kul grej. Så allvarligt tar man inte på det.

Hur tänker du annars kring fotbollen rent framtidsmässigt?

– Ingenting alls precis nu. När det är säsong så är det bara det som gäller. Det blir alldeles för komplicerat att tänka på något annat. Så ingenting är svaret.

Piteå IF är den enda klubben som hört av sig till Edlund under den här säsongen.

– Leif (Strandh, sportchef) är den som har koll på det här, det är han som sköter alla de kontakterna. Vad jag tror så är det tänkt att hon ska träna, men att det är lite senare. När säsongen slutat. men det är Leif som har koll på vad de har pratat om, säger tränaren Stellan Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!