Formsvagt Kalix hoppas på repris: "Det var jättehäftigt"

Fyra raka förluster och krossade två gånger av Piteå. Resultaten på försäsongen har varit allt annat än bra för fjolårets DM-tvåa Kalix Hockey.

27 augusti 2019 15:10

I fjol satte Kalix HC nytt klubbrekord i grundserien i hockeyettan när laget tog 42 poäng på 20 matcher och slutade tvåa bakom Piteå.

Laget nådde också DM-final där Luleå Hockey blev numret för stort och vann efter förlängning.

Men hittills den här säsongen har Kalix inte fått spelet att stämma. Fyra träningsmatcher har slutat med lika många förluster och 0–7 och 1–6 mot Piteå svider.

– Det har inte varit helt i mina önskemål. Det känns som att vi måste upp resultatmässigt. Men det är en jättefin grupp att jobba med och bra stämning och det brukar ändå vara nyckeln i slutändan om man orkar bli bättre varje dag, säger tränaren Petter Christoffersson.

Tappet av forwarden Felix Olsson till Tingsryd är kännbart inför säsongen. Samtidigt har det också förstärkts med exempelvis Bodenforwarden Jesper Juntto och norske Henrik Medhus från Stavanger. Den sistnämnde hann dock inte visa upp sig särskilt mycket innan olyckan var framme.

– Han gjorde ett byte mot RoKi och sen skadade han sig. Innan dess gjorde han väl tre träningar på is. Det är väl vår profilspelare annars, säger Christoffersson.

Kalix står som värd för poolspelet och hoppas, trots de magra resultaten på försäsongen, kunna upprepa fjolårets bedrift att ta sig till DM-final. Mötet med Luleå Hockey var dels en publikfest men även en nyttig erfarenhet

– Det var jättehäftigt. Fränt att se hur duktiga de är på små taktiska detaljer. Och framförallt intressant att se hur en SHL-spelare kan göra jobbet som man har svårt att få en junior att göra. De gör det jobb de är tillsagda att utföra och det har vi försökt använda i vårt utbildningssystem.

– Sen är det också roligt att visa hur hög nivå ettan håller. Man kan vara med och hota rejält, men kanske inte under tre gånger 20 minuter.

Målsättningen för i år är att ta sig längre än playoff 1 där man föll mot Segeltorp i fjol. Med några små justeringar i spelsystemet och ett par nyförvärv kan det ta lite tid innan Kalix är på samma nivå som förra säsongen.

Petter Christoffersson menar också att klubben har som mål att ge spelarna ännu bättre förutsättningar att syssla med hockeyn.

– Vi har spelare som bygger ställning åtta timmar om dagen utomhus för att sedan komma och köra fys och stenhård isträning. Det är otroliga hockeyhjältar som lever sin dröm, medan många elitspelare blir besvikna och säger att de inte kan prestera om de inte får rätt flex på klubban eller rätt mat till lunch.

Samtliga matcher i DM livesänds på kuriren.nu och nsd.se. Det är gratis för prenumeranter. Är du inte det i dag kan du testa vår nyhetstjänst för 49 kronor första månaden.

Här kan du bli prenumerant på NSD.

Här kan du bli prenumerant på Kuriren.

Hela schemat

Fredag 30 augusti

16.30 Kalix-Brooklyn Tigers

18.15 Boden-Piteå

20.00 Kiruna AIF-Kiruna IF

Lördag 31 augusti

09.00 Boden-Brooklyn Tigers

10.45 Kiruna IF-Kalix

12.30 Piteå-Kiruna AIF

14.15 Brooklyn Tigers-Kiruna IF

16.00 Boden-Kiruna AIF

17.45 Kalix-Piteå

Söndag 1 september

09.00 Kiruna AIF-Kalix

10.45 Brooklyn Tigers-Piteå

12.30 Kiruna IF-Boden

14.15 Kiruna AIF-Brooklyn Tigers

16.00 Piteå-Kiruna IF

17.45 Kalix-Boden

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anton Olofsson