Fartfylld folkrace när Piteåtjejen vann

Vi lyfter på huven för Alma Mikaelsson. Piteåtjejen vann juniorklassen i folkracetävlingen Jockes Minnestrofé på Bodens motorstadion.

30 juli 2017 19:49

Det såg länge ut som om klubbkompisen Kevin Wallstål skulle ratta hem tävlingen.

Han hade tagit full pott, men i sista kvalheatet fick Wallstål problem med motorhuven på sin röda Volvo. Den gapade stort och var nära att lossna helt. Det såg en aning farligt ut. Wallstål fick till slut svart flagg och noll poäng. Men han hade kört så bra tidigare att finalplatsen var säkrad.

– Jag fick ordning på motorhuven till finalen. Men då började motorn, som tidigare fungerat så bra, bluddra. Jag lyckades dock ta mig i mål, säger Kevin Wallstål.

I stället tog Alma Mikaelsson tillfället att med sin Volvo vinna finalen före Max Wikdahl, också han Piteå MS, och hemmatjejen Nathalie Berggren på tredje plats.

Tjejerna börjar alltmer ta för sig i folkrace och fyra av tio deltagare i juniorklassen var tjejer.

Herrarnas seniortävling vanns av Tobias Nordin, Älvsbyn, före Bodenförarna Jens Loijas och Anders Westerberg.

I damklassen blev det hemmaseger. Camilla Lindfors vann före Jennika Jennerfors, Robertsfors, och Carolina Lundström, Piteå MS.

Tävlingen kördes till minne av en av NMS Bodens eldsjälar, Joakim Lidberg, som framför allt engagerade sig hårt i ungdomsarbetet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Åke Åkerlund

Ämnen du kan följa