Får chansen i landslaget – efter nio års frånvaro

Hon har inte gjort en landskamp på nio år. Men nu får Luleå Baskets Chioma Nnamaka chansen igen."Hon har inlett säsongen bra", säger landslagschefen Fredrik Joulamo.

8 november 2018 16:44

Svenska landslaget har två EM-kvalmatcher de närmaste veckorna. Nästa lördag möter man Makedonien. Och onsdagen därpå ställs man mot Italien.

Under torsdagen meddelade man att Chioma Nnamaka har kallats in som ersättare till lårskadade Kalis Loyd.

– Hon är lik Kalis Loyd i många avseenden, och vi tycker att hon är det bästa alternativet. Vi tror också att hon som har så mycket erfarenhet kan komma in i det snabbt, säger Fredrik Joulamo.

Hur kommer det sig att hon inte varit aktuell tidigare?

– Det kan jag egentligen inte svara på. Det kan bara våra tidigare förbundskaptener. Men hon var med på ett läger för två år sedan. Och både jag och vår nuvarande förbundskapten tycker att hon är bra. Vi tänker inte på det som har varit.

Enligt honom är det inte omöjligt att Chioma Nnamaka får flera landslagschanser.

– Efter vad jag har förstått behövde hon ingen längre betänktetid när Francisco Pinto ringde henne och sa att vi ville ha med henne. Och vi hoppas att hon har som ambition att vara med i landslaget även i framtiden, och ser det här som en möjlighet att visa upp sig, säger Fredrik Joulamo.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund