Fredrik Tiger ställer upp i den största klassen inom rallycross, den där de kör med fyrhjuldrivna topptrimmade bilar. Men utan hjälp från sina fans hade det aldrig gått.

I den senaste tävlingen i Strängnäs havererade motorn på hans 540 hästkrafter starka Ford Fokus.

– Ja, den rasade helt i Strängnäs när en ventil gick av. Det har bara varit grenröret och insuget som är kvar av den gamla motorn, säger han.

Artikelbild

| I DEPÅ. När bilen var inne i depån gjordes nya justeringar, allt för att höja bilens prestanda ytterligare ett par snäpp.

För ett tag såg det ut som att hans medverkan hemma i Kalix inte skulle bli av men då startade en kompis till honom en insamling på Facebook.

Och det visade sig att det var väldigt många som ville se rallyprofilen och kompisen på startlinjen på Kalix motorstadion. Med hjälp av alla bidrag var det möjligt att bekosta reparationen av den havererade motorn och han blir nästan lite rörd när han talar om engagemanget från vännerna som hjälpt honom.

– Det är ju helt makalöst att det finns sånt intresse att folk engagerar sig på det här sättet. Jag är enormt tacksam, säger han.

Hur mycket pengar handlar det om?

Artikelbild

| HÅRT PRÖVAD. Fredrik Tiger har haft en hel del problem med sin Ford Focus men det hoppas han är historia nu.

– Ungefär 20 000 kronor.

Ett viktigt bidrag?

Artikelbild

| FUNKAR BRA. Det har varit en kamp mot klockan men nu är Fredrik Tiger tillbaka på rallycrossbanan igen.

– Ja, naturligtvis annars hade jag inte fått ihop det. Jag vet inte hur många som har bidragit men det är väl mellan femtio och sjuttio stycken har varit med och bidragit skulle jag tro. Jag hade tänkt sätta ihop en lista med alla namn men jag har helt enkelt inte hunnit för allt skruvande.

Sedan flera år tillbaka är han länets största profil när det handlar om rallycross. De senaste åren har han och uppstickaren Linus Westman haft många tuffa dueller men när rallycrosscirkusen kommer till Kalix får Tiger klara sig utan sin huvudkonkurrent som tvingats ta time out på grund av en mystisk hjärtsjukdom som NSD tidigare har skrivit om.

Artikelbild

| FUNKAR BRA. Det har varit en kamp mot klockan för att hinna reparera bilen men nu är Fredrik Tiger tillbaka på rallycrossbanan igen.

Kalixprofilen saknar verkligen Westman.

– Det är tråkigt att han har problem med hälsan och jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka. Jag saknar fajterna som vi hade när vi möttes i Supernationell och jag tror att publiken gillade det också, säger han.

Artikelbild

| FUNKAR BRA. Det har varit en kamp mot klockan för att hinna reparera bilen men nu är Fredrik Tiger tillbaka på rallycrossbanan igen.

Men det lär inte fattas utmanare när han ställer sig på startlinjen. Namn som Kevin Eriksson och Sebastian Eriksson har imponerat stort så här långt och lär med all sannolikhet finnas med där framme även nu.

– Oerhört talangfulla förare, säger han.

Artikelbild

| MYCKET STRUL. Fredrik Tiger har haft en del problem med sin Ford men nu hoppas han att det vänder.

Efter fredagens tidsträning var han också nöjd med hur den nyrenoverade motorn fungerade.

– Den går bättre än vad den har gjort tidigare och ändå gick den lite för fett nu. Nu ska vi bara justera lite så ska den förhoppningsvis gå ännu lite bättre.

Artikelbild

| MED I MATCHEN. Med sponsorer och Facebookvänners hjälp har Fredrik Tiger lyckats få sin Supercar i tävlingsmässigt skick igen. Ett 50-tal personer har samlat in ungefär 20 000 kronor. ”Jag är enormt tacksam”, säger Tiger.

Vilken målsättning har du?

– Det hade varit väldigt roligt att få köra en hel tävling till att börja med. Det hade jag verkligen velat ge alla som har ställt upp på mig på det här fina sättet.