Godkänd helg av Stenberg: "Ett bra lopp"

Ett bra lopp och ett mindre bra.Så sammanfattar roadracingföraren Henrik Stenberg helgens tävlingar i Pro Superbike i Falkenberg.- Nu har jag ändå börjat få upp farten, säger han till NSD.

Henrik Stenberg gjorde en okej insats i helgens tävlingar i Falkenberg. Han sammanfattar tävlingen som ett bra lopp och ett mindre bra.

Henrik Stenberg gjorde en okej insats i helgens tävlingar i Falkenberg. Han sammanfattar tävlingen som ett bra lopp och ett mindre bra.

Foto: Fredric Lundqvist

FALKENBERG2010-07-12 06:00
När NSD når den 32-årige roadracingföraren från Kalix har han precis kommit hem från helgens STCC-tävlingar i Falkenberg, där hans motorcykelklass, Pro Superbike, ingår.
Säsongen hittills har gått lite upp och ner för Stenberg.
Tränade i Karlskoga
Men inför tävlingarna i Halland var förberedelserna lite bättre.
- Jag åkte ner redan i början av veckan och tränade i Karlskoga måndag och tisdag. Under onsdagen tränade jag i Falkenberg och det gjorde att allting kändes bättre när det väl var dags för start, berättar Stenberg.
Och de extra träningspassen verkade ha gett resultat.
- Jag var bara två hundradelar från pole position efter kvalheatet, säger Stenberg.
Första racet slutade med en femteplats.
- Då gick det faktiskt ganska bra, säger Stenberg, som fick det lite mer jobbigt under lördagens andra race.
Sexa i sammandraget
Loppet avgjordes i drygt 30-gradig hetta.
- Jag har aldrig haft så ont i armarna någonsin. Det var riktigt jobbigt att köra, säger Stenberg som till slut körde in på en sjundeplats.
Totalt sett innebär det att Kalixföraren ligger sexa i det totala sammandraget efter tre deltävlingar.
- Jag hade väl kanske räknat med någon högre placering, topp-fem var målet. Men samtidigt har det varit lite problem under resans gång. Kan jag bara få ordning på vissa saker har jag kapacitet att vara med i den absoluta toppen, säger Henrik Stenberg.
Nästa tävling avgörs i Karlskoga den 13-14 augusti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!